Unul dintre hoţii de la Altex strigă după libertate

luni, 18 iulie 2016, 01:57
2 MIN
 Unul dintre hoţii de la Altex strigă după libertate

Unul dintre cei mai căutaţi hoţi din ultimul an, Marius Măcăşoi, aflat în prezent în arest preventiv, vrea să fie pus în libertate. Bărbatul a solicitat judecătorilor să îl plaseze măcar în arest la domiciliu, însă s-a lovit de refuzul acestora.  

Alături de Dan Trăistuiţă (30 de ani), Florin Daniel Stăiculescu (32 de ani) şi Valentin Ştefan Panait (31 de ani), Măcăşoi a fost trimis în judecată de Parchetul de lângă Judecătoria Iaşi. Cei patru sunt acuzaţi de furt calificat după ce au reuşit să pătrundă pe timp de noapte în magazinul Altex din complexul comercial Era, plecând de acolo cu o maşină plină cu laptopuri şi telefoane de ultimă generaţie. Potrivit rechizitoriului, cei patru au o relaţie de prietenie de aproximativ doi ani, ei stabilind să spargă un magazin din Iaşi în luna noiembrie 2015, atunci când s-au întâlnit în oraşul Câmpulung din Argeş. Ulterior, la finele lunii no­iem­brie, tinerii au participat la bote­zul fiicei lui Trăistiuţă, din Leţcani, punând la punct detaliile jafului.

În rechizitoriu se menţionează că, pe 3 decembrie, Dan Trăistiuţă a mers la magazinul Dedeman din Valea Lupului, de unde a cumpărat o scară metalică, dar şi o funie şi un levier. În noaptea de 4 spre 5 decembrie, cei patru au plecat cu două maşini spre complexul Era, oprind la aproximativ 500 de metri de magazin şi deplasându-se pe jos până la clădire. S-au urcat pe acoperişul magazinului şi au tăiat cu un foarfece o bucată din acoperişul metalic, după care Stăiculescu, având faţa acoperită cu o mască, a coborât pe o funie în magazin şi a sustras laptopurile şi telefoanele. A doua zi au împărţit bunurile şi au plecat fiecare în oraşe diferite din ţară, încercând să comercializeze bunurile.

În rechizitoriu se precizează că poliţiştii au început investigaţia în acest caz după ce au reuşit să afle că funia, levierul şi scara găsite în magazin fuseseră cumpărate de la Dedeman. Poliţiştii au cerut reprezentanţilor magazinului să le pună la dispoziţie facturile aferente acelor bunuri, precum şi imaginile de pe camerele de supraveghere. Aşa au ajuns la Dan Trăistiuţă, care a fost reţinut în 14 decembrie şi depus în arest. Iniţial, acesta nu a vrut să colaboreze, însă în cele din urmă Trăistiuţă a indicat procurorilor şi care au fost complicii săi. În total, cei patru au sustras 87 de laptopuri şi 190 de telefoane inteligente.

Comentarii