UPDATE: Asociaţia ”WORLDSTREET” cere DRDP Iaşi să traseze marcaje temporare între Iaşi şi Podu Iloaiei

sâmbătă, 22 mai 2021, 15:53
2 MIN
 UPDATE: Asociaţia ”WORLDSTREET” cere DRDP Iaşi să traseze marcaje temporare între Iaşi şi Podu Iloaiei

Asociaţiei pentru Protecţia Rutieră ”WORLDSTREET” a transmis o scrisoare Direcţiei Regionale pentru Drumuri şi Poduri prin care cere ca să fie trasate marcaje temporare pe drumul european între Iaşi şi Podu Iloaiei. 

UPDATE: "Nu s-au putut face marcaje temporare deoarece covorul asfaltic este proaspăt, porii nu s-au închis, iar în ultimele zile a plouat. Chiar dacă normativele cer ca marcajele să fie executate după cel puţin două săptămâni de la turnarea asfaltului, de mâine seară începem procedura de marcare. Trebuie subliniat faptul că trasarea marcajelor reprezintă un pas foarte important în modernizarea unui drum", ne-au precizat reprezentanţii DRDP Iaşi.

TEXT INITIAL: Acolo se efectuează lucrări de reparaţii, iar cele două sensuri de mers nu sunt delimitate în nici un fel. De altfel, în ultima perioadă pe porţiunea respectivă de drum au avut loc mai multe accidente, unele dintre ele soldate cu decese.   

“În atenţia conducerii Direcţiei Regionale pentru Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi

În urma producerii unor accidente rutiere grave în ultimile zile pe tronsonul de drum DN 28 Iaşi – Târgu Frumos, reprezentanţii Asociaţiei pentru Protecţia Rutieră ”WORLDSTREET” cer reprezentanţilor DRDP Iaşi marcarea de urgenţă a drumului European cu marcaje temporare, galbene.

Cititi si: Detaliu inedit la accidentul de pe europeană: Numărul de la Audi s-a imprimat pe portiera Logan-ului

Pe lungimea drumului Iaşi – Valea Lupului, instituţia dumneavoastră lucrează la crearea unui covor asfaltic nou, în vederea modernizării acestui tronson. Asfaltarea celui mai aglomerat drum din judeţul Iaşi era imperios necesar dat fiind deteriorarea covorului din ultima perioadă, găurile din şosea constituind un adevărat pericol pentru miile de conducători auto care circulă zilnic pe acest drum.

Asociaţia pentru Protecţia Rutieră ”WORLDSTREET” a primit numeroase plângeri în aceste zile despre faptul că bitumul negru folosit la covorul asfaltic induce în eroare şoferii, mai ales pe timpul nopţii, când şoferii nu pot distinge marginile drumului, ca să nu mai vorbim de axul şoselei.

Cititi si: Prăpăd pe europeană. Şoferul unui Logan a murit după ce masina sa s-a izbit de un Audi

În acest sens, deoarece în ultimile zile, pe porţiunea de drum Iaşi – Podu Iloaiei au avut loc mai multe accidente cu victime, dintre care unele au avut printre cauze şi lipsa marcajelor rutiere vopsite, cerem insistent aplicarea pe asfalt a unor marcaje temporare galbene, pentru creşterea siguranţei traficului, mai ales pe timpul nopţii. De asemenea, cerem creşterea numărului de indicatoare de avertizare în zonă, pentru atenţionarea şoferilor care tranzitează drumul European că se lucrează în zonă. Vă mulţumim”, se arată pe Asociaţiei pentru Protecţia Rutieră ”WORLDSTREET”

Comentarii