anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

USR Iaşi dă în clocot: acuzaţii publice între lideri. Ce se reproşează

Acum, tirul este între Şefan Tanasă (Foto stanga), şeful filialei, şi Filip Havârneanu (Foto dreapta), deputat.

GALERIE
Stefan Tanasa and Filip Havarneanu
 • Stefan Tanasa and Filip Havarneanu
- +

Filiala ieşeană a USR stă pe un butoi cu pulbere. Conflictul local între diverşi lideri a ajuns în atenţia conducerii centrale, după ce şeful filialei a cerut sancţionarea unui deputat. Şefan Tanasă vrea ca USR să-l sancţioneze pe Filip Havârneanu pentru numeroasele „judecăţi de valoare cu privire la conducerea USR Iaşi”. 

În plângerea depusă de Tanasă, obţinută de „Ziarul de Iaşi”, se arată că Havârneanu ar fi adus „un prejudiciu grav” filialei. „Mi se aduc nişte acuzaţii fără fond”, a fost replica deputatului. Ştefan Tanasă este un apropiat al deputatului Cosette Chichirău, parlamentar „izolat” în ultima vreme de filială.

„Rechizitoriul” lui Tanasă

În primul rând, liderul USR Iaşi îl acuză pe Havârneanu de „minciuni cu privire la bugetul filialei Iaşi”. Tanasă a invocat declaraţii ale deputatului în care acesta din urmă spunea că USR ar fi achiziţionat diverse bunuri de 200.000 euro şi ar plăti chirii de zeci de mii de euro. „În realitate, Biroul judeţean nu a achiziţionat niciun autoturism, niciun scaun şi nici nu a încheiat vreun contract de închiriere pe zeci de mii de euro. Singurele contracte sunt următoarele: sediul filialei judeţene în valoare de 846 euro/lunar (120 mp în zona centrală), respectiv sediul filialei Paşcani în valaore de 20 lei/lunar”, spune Tanasă.

În consecinţă, liderul USR spune că declaraţiile deputatului au adus „prejudicii grave de imagine” întregului partid şi a sancţionat şi „un limbaj suburban” atribuit lui Havârneanu. În al doilea rând, Tanasă spune că deputatul ar fi minţit în legătură cu faptul că nu are acces la platforme online gestionate de USR. Nu în ultimul rând, liderul USR spune că Havârneanu este responsabil pentru aducerea lui Cezar Baciu în partid, actual viceprimar care „a trădat partidul” şi asigură „votul de aur” al majorităţii constituite în jurul primarului Mihai Chirica.

„Natura gravă a comportamentului domnului Filip Havârneanu a fost augmentată de caracterul continuat al acţiunilor sale, care au contribuit la profilarea unei imagini negative a Partidului USR, motiv pentru care consider că se impune luarea unor măsuri proporţionale pentru înlăturarea pericolului de înrăutăţire a situaţiei”, a mai spus, în plângere, Tanasă. Contactat în cursul zilei de ieri, deputatul USR a susţinut că acuzaţiile liderului filialei sunt „fără fond”.

„Sunt genul de împunsături politice, declaraţii construite ca să mă lucreze şi este îngrijorător că domnul Tanasă nu îşi doreşte să aibă popularitatea unui lider corect, ci se specializează ca instrument, care, într-o zi, se va trezi uzat”, a comentat parlamentarul. El a acuzat faptul că deputatul Chichirău l-ar folosi pe liderul USR „după propriul interes”. „Este umilitor să tot primeşti ordine şi să execuţi treburile murdare”, a completat Havârneanu. Deputatul a adăugat că nu îi este teamă nici de plângeri, nici de judecăţi de valoare. „Îl sfătuiesc pe domnul Tanasă să fie original şi să nu se lase manipulat de doamna Chichirău”, a conchis deputatul USR.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.