USR Iaşi dă în clocot: acuzaţii publice între lideri. Ce se reproşează

Acum, tirul este între Şefan Tanasă (Foto stanga), şeful filialei, şi Filip Havârneanu (Foto dreapta), deputat.

sâmbătă, 12 februarie 2022, 02:50
3 MIN
 USR Iaşi dă în clocot: acuzaţii publice între lideri. Ce se reproşează

Filiala ieşeană a USR stă pe un butoi cu pulbere. Conflictul local între diverşi lideri a ajuns în atenţia conducerii centrale, după ce şeful filialei a cerut sancţionarea unui deputat. Şefan Tanasă vrea ca USR să-l sancţioneze pe Filip Havârneanu pentru numeroasele „judecăţi de valoare cu privire la conducerea USR Iaşi”. 

În plângerea depusă de Tanasă, obţinută de „Ziarul de Iaşi”, se arată că Havârneanu ar fi adus „un prejudiciu grav” filialei. „Mi se aduc nişte acuzaţii fără fond”, a fost replica deputatului. Ştefan Tanasă este un apropiat al deputatului Cosette Chichirău, parlamentar „izolat” în ultima vreme de filială.

„Rechizitoriul” lui Tanasă

În primul rând, liderul USR Iaşi îl acuză pe Havârneanu de „minciuni cu privire la bugetul filialei Iaşi”. Tanasă a invocat declaraţii ale deputatului în care acesta din urmă spunea că USR ar fi achiziţionat diverse bunuri de 200.000 euro şi ar plăti chirii de zeci de mii de euro. „În realitate, Biroul judeţean nu a achiziţionat niciun autoturism, niciun scaun şi nici nu a încheiat vreun contract de închiriere pe zeci de mii de euro. Singurele contracte sunt următoarele: sediul filialei judeţene în valoare de 846 euro/lunar (120 mp în zona centrală), respectiv sediul filialei Paşcani în valaore de 20 lei/lunar”, spune Tanasă.

În consecinţă, liderul USR spune că declaraţiile deputatului au adus „prejudicii grave de imagine” întregului partid şi a sancţionat şi „un limbaj suburban” atribuit lui Havârneanu. În al doilea rând, Tanasă spune că deputatul ar fi minţit în legătură cu faptul că nu are acces la platforme online gestionate de USR. Nu în ultimul rând, liderul USR spune că Havârneanu este responsabil pentru aducerea lui Cezar Baciu în partid, actual viceprimar care „a trădat partidul” şi asigură „votul de aur” al majorităţii constituite în jurul primarului Mihai Chirica.

„Natura gravă a comportamentului domnului Filip Havârneanu a fost augmentată de caracterul continuat al acţiunilor sale, care au contribuit la profilarea unei imagini negative a Partidului USR, motiv pentru care consider că se impune luarea unor măsuri proporţionale pentru înlăturarea pericolului de înrăutăţire a situaţiei”, a mai spus, în plângere, Tanasă. Contactat în cursul zilei de ieri, deputatul USR a susţinut că acuzaţiile liderului filialei sunt „fără fond”.

„Sunt genul de împunsături politice, declaraţii construite ca să mă lucreze şi este îngrijorător că domnul Tanasă nu îşi doreşte să aibă popularitatea unui lider corect, ci se specializează ca instrument, care, într-o zi, se va trezi uzat”, a comentat parlamentarul. El a acuzat faptul că deputatul Chichirău l-ar folosi pe liderul USR „după propriul interes”. „Este umilitor să tot primeşti ordine şi să execuţi treburile murdare”, a completat Havârneanu. Deputatul a adăugat că nu îi este teamă nici de plângeri, nici de judecăţi de valoare. „Îl sfătuiesc pe domnul Tanasă să fie original şi să nu se lase manipulat de doamna Chichirău”, a conchis deputatul USR.

Comentarii