Va fi introdus abonamentul săptămânal de transport de 20 de lei valabil pe toate liniile

joi, 29 martie 2018, 08:15
2 MIN
 Va fi introdus abonamentul săptămânal de transport de 20 de lei valabil pe toate liniile

Compania de Transport Public (CTP) Iaşi intenţionează să schimbe modul de tarifare în cazul biletelor şi abonamentelor.

Compania îşi propune să lanseze şi un nou tip de abonament. Acesta ar urma să aibă valabilitate şapte zile, să fie valabil pe toate traseele şi să coste 20 de lei. Aceste schimbări, dar şi altele sunt prevăzute în proiectul de hotărâre privind aprobarea stabilirii tarifelor tichetelor de călătorie valabile pe mijloacele de transport ale Societăţii Compania de Transport Public S.A. Iaşi. Acesta se află în dezbatere publică timp de 30 de zile, calculate de la data de 22.03.2018, şi poate fi consultat aici.

“Această iniţiativă prevede introducerea abonamentului unic, valabil pe toate liniile, pentru perioade diferite de timp, de la o lună, până la un an. Noua legitimaţie de călătorie ar urma să aibă o valoare de 80 de lei/lună. Încurajăm, astfel, achiziţionarea de abonamente de către cei care călătoresc frecvent cu mijloacele de transport în comun, mai ales pentru că preţul acestora ar urma să fie unul competitiv, apropiat de cel al abonamentelor actuale valabile doar pentru o linie”, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Iaşi.

De asemenea, proiectul prevede majorarea tarifului biletelor de 1 şi 2 călătorii – 2,5 lei, respectiv 5 lei. Aceste tichete ar urma să aibă o durată de 120 de minute. Propunerea privind majorarea acestor tarife vine după ce, în anul 2017, au avut loc creşteri importante ale cheltuielilor cu utilităţile, cum sunt energia electrică, apa potabilă, canalizarea, salubritatea şi motorina. De asemenea, instituţia a procedat şi la majorări salariale, urmare a noilor reglementări privind majorarea salariului minim pe economie, de la 1.450 de lei la 1.900 de lei. Concret, peste 1.000 de angajaţi, din totalul de aproape 1.400, aveau salariul sub nivelul de 1.900 de lei, la sfârşitul anului trecut.

Comentarii