Vasile Toma, candidat la Camera Deputaților: AUTOSTRADA FEROVIARĂ IAȘI-ORADEA, calea libertății de dezvoltare a Iașiului și a Moldovei! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 15.01.2021

Comunicat de Presă

Vasile Toma, candidat la Camera Deputaților: AUTOSTRADA FEROVIARĂ IAȘI-ORADEA, calea libertății de dezvoltare a Iașiului și a Moldovei! (P)

GALERIE
Vasile Toma 2 (1)Vasile Toma, deputat
  • Vasile Toma 2 (1)
  • Vasile Toma, deputat
- +

Soluția rapidă și sigură la tergiversările construcției autostrăzii Iași - Târgu Mureș.

Dincolo de atâtea dezbateri, de critici mai mult sau mai puțin argumentate, consider ca noi, cei implicați și responsabili, trebuie să prezentăm SOLUȚII. 
De aceea, vreau să vă împărtășesc SOLUȚIA pe care am găsit-o PENTRU A ASIGURA TRANSPORTUL PE RELAȚIA IAȘI- VESTUL EUROPEI.
O soluție ușor de implementat, ce poate fi transpusă rapid în realitate și care facilitează transportul de mărfuri în mod ecologic dinspre Iași, Pașcani, Suceava și Botoșani către Oradea și, mai departe, către celelalte state din U.E. 

CONCRET!

Prin această Autostradă feroviară, se vor efectua curse zilnice pe traseul Iași-Pașcani-Suceava- Gura Humorului- Câmpulung- Vatra Dornei- Floreni- Ilva Mică- Dej- Cluj Napoca- Oradea, cu plecări alternative din Iași, respectiv Oradea.

AVANTAJE ȘI BENEFICII:
- prin includerea în programul de transport feroviar regulat, se asigură cel mai scurt parcurs de timp, comparabil cu cel de pe șosele, dar, în acest caz, se elimină mult mai multe dintre riscurile specifice transportului de pe șosele
- se asigură dezvoltarea operatorilor de transport din Iași, precum și domeniul logistică, având în vedere că dezvoltarea economică pe care o antrenează cu sine acest domeniu este una uriașă și pe care mizează orice economie consolidată a lumii 
- se decongestionează traficul rutier dinspre Iași către Vestul țării și al Europei cu avantaje de timp și siguranță rutieră pentru transportul tuturor celor care călătoresc. 
-se asigură accesul la acest traseu și din judetele Suceava și Botoșani 
Practic, vorbim de un tren cu platforme pe care sunt încărcate tirurile plus un vagon cușetă pentru conducătorii auto!

CUM FINANȚĂM?
Acest transport este subvenționat din fonduri de mediu în proporție de 60%. Deci, nimeni nu poate să mai invoce, din nou!, scuze ridicole, piedici absurde și lipsa fondurilor necesare concretizării acestui proiect.
În plus:
Costurile pentru transportatori sunt comparabile cu parcursul pe șosele, dar, în acest caz, avem mai multe avantaje, cele mai importante fiind: odihna șoferilor, eliminarea riscurilor de accidente, eliminarea blocajelor în trafic.

DE CE?
Mai este nevoie, oare, să vorbim de importanța A8? De importanța transporturilor? Indiferent de tipul și destinația lor?
După luni și chiar ani de explicații, argumente, motivații și toate demersurile care mi-au stat în putere, dupa ce am gândit și expus soluții, am înțeles că nicio rațiune și niciun argument nu contează în fața amânărilor, dezinteresului și nepăsării Guvernului penelist în ceea ce privește construcția Autostrăzii Iași-Târgu Mureș. 
Este clar! Din păcate... Autostrada Iași-Târgu Mureș rămâne pentru Guvernul PNL doar un desen de pe o hârtie fluturată ori de câte ori se mai dorește bifarea unor realizări fără nicio legătură cu realitatea. Și, să nu uităm, studii și iar studii.

Dragi ieșeni și dragi români, 
Nu ne putem dezvolta economic din vorbe sau cu studii nesfărșite și nu putem aștepta zeci de ani! Vă invit ca pe 6 decembrie să votați echipa parlamentarilor social-democrați pentru siguranța unui trai mai bun și pentru că PSD știe să guverneze bine!

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 11200020

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

UDMR, Trump, Şoşoacă

Claudiu RAUS

UDMR, Trump, Şoşoacă

Da, nu e la modă, dar haideţi să vedem şi partea bună a ceea ce considerăm îndeobşte că este mai rău în politica românească!

Filmuletul zilei

opinii

Veşti din Lumea Nouă

Alexandru CĂLINESCU

Veşti din Lumea Nouă

Revista Le Point consacră săptămâna aceasta un excelent dosar „noilor fanatici”. E vorba de ravagiile pe care le fac ideologia decolonială, delirul identitar, discursurile dogmatice, cenzura, intimidarea, confuzia întreţinută în mediile universitare etc. E aiuritor ce teze de doctorat se pot susţine acum. Două exemple, printre multe altele: „Decolonizarea lui Venus: mitul naşterii Afroditei, receptarea clasică în Renaştere şi constituirea unui corpus teoretic estetico-decolonial” sau „Studiu queer şi decolonial al literaturii irlandeze”.

Brian May

Neculai SEGHEDIN

Brian May

Da, este vorba de acel Brian May, de la formaţia Queen, cel care a compus „We Will Rock You”, „Save Me”, „Who Wants to Live Forever”, „Too Much Love Will Kill You”, „The Show Must Go On” ş.a. May este, poate, dintre artiştii celebri ai lumii, cel care are şi o briliantă carieră ştiinţifică. 

Aritmetica lui Chirieac

Nicolae CREŢU

Aritmetica lui Chirieac

Pentru cine urmăreşte, măcar din când în când, „ecourile” în media ale actualităţii politice postelectorale, ca aceea de acum, ar fi un joc ademenitor să anticipezi, încă de la anunţarea rezultatelor votului, „ariile” preferate ale „tenorilor”/hosts, sau „abonaţi” ca invitaţi-analişti, în funcţie de atâtea semne mai vechi, acumulate, de înregimentare. 

pulspulspuls

Vorba e de arginţi, tăcerea e de aur lingou, dar tot tabla cutată vedem că are valoare la Iaşi

Vorba e de arginţi, tăcerea e de aur lingou, dar tot tabla cutată vedem că are valoare la Iaşi

Tensiune mare zilele acestea în Cejăul de la casa cu pătrate, stimaţi telespectatori, şi asta zice-se că mai ales după ce prezidentul Iohannis a avut o reacţie foarte dură la adresa şefului de acolo, dom’ Costel, aşa cum ştiţi. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.