Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

duminica, 03.12.2023

Verificați mașina înainte de a porni la drum! (P)

GALERIE
Verificare autoturism
  • Verificare autoturism
- +

Specialiștii Serviciului de Prevenire și Protecție IAȘISTING vă recomandă să vă verificați mașina înainte de a porni la drum!

Plecați la drum? Nu lăsați problemele cu mașina să vă strice călătoria.

Verificând doar câteva lucruri simple, puteți evita o mulțime de neplăceri și probleme ce ar putea apărea pe traseu.

ANVELOPELE

Verificați presiunea în anvelope, starea și uzura acestora. Acestea reprezintă singurul contact între vehicul și șosea.

ROATA DE REZERVĂ

Aceasta trebuie să fie în stare perfectă (să nu prezinte gâlme, sau să fie desumflată). Verificați să aveți și cheia de roți, cricul și cuiul de tractare.

NIVELUL ULEIULUI

Trebuie să verificați nivelul de ulei al vehiculului, la rece desigur, pe o suprafață plană. Acesta asigură lubrifierea motorului.

ANTIGELUL

Antigelul permite menținerea la o temperatură constantă a motorului. La fel ca și uleiul, trebuie verificat la rece, pe o suprafață plană.

LICHIDUL DE PARBRIZ

Lichidul de spălare a parbrizului este important, dacă doriți să păstrați o vizibilitate cât mai bună în toate condițiile meteorologice.

ȘTERGĂTOARELE

Acestea reprezintă garanția unei vizibilități bune.

KIT-UL OBLIGATORIU AUTO

Din punct de vedre legal, kitul auto, trebuie să fie prezent în mod obligatoriu în vehicul

KIT-ul obligatoriu auto trebuie să conțină:

            - Două triunghiuri;

            - Vestă reflectorizantă;

            - Stingător (atenție să fie valabil și să aibă verificarea anuală făcută);

            - Trusă de prim ajutor.

SISTEMUL DE ILUMINARE

Starea becurilor vehiculului dumneavoastră este extrem de importantă. Asigurați-vă că acestea funcționează (semnalizarea, faza lungă și scurtă, luminile de frână …).

ACTELE

Pe lângă componentele tehnice, când plecați la drum trebuie să verifiați și dacă aveți toate actele necesare la dumneavoastră: asigurarea auto obligatorie, permisul de conducere sau dovada, talonul maișinii, actul de identitate, rovinieta.

 

Pentru o gamă diversificată de produse și servicii din domeniul Securității și Sănătății în Muncă și Situațiilor de Urgență, specialiștii din cadrul Grupului de Firme IAȘISTING vă stau la dispoziție.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Un caz şcoală despre cât preţ pune primarul Mihai Chirica pe interesul Iaşului şi al ieşenilor şi cât contează pentru el sintagma Iaşul – Capitala Culturală a României, de care, de altfel, abuzează în discursuri publice până la saţietate. E vorba de cazul Baia Turcească.

opinii

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Alexandru CĂLINESCU

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Fapt este că tânărul Pleșu se mișca dezinvolt nu numai în zona artelor plastice. dar și în teritoriul literaturii sau în acela al filosofiei. Teoretiza reușind să evite ariditatea conceptuală, era erudit fără pedanterie, scria de pe atunci admirabil, în egală măsură nuanțat și precis. Sunt pagini pe care, dacă îmi este permis să fac o supoziție, cred că le-ar semna și astăzi.

Jurnalul lui Asachi (7)

Neculai SEGHEDIN

Jurnalul lui Asachi (7)

Puțină lume poate reproduce un vers din Asachi, sau un titlu din opera acestuia. Puțini dintre noi știm ce a făcut, de fapt, Asachi în cultura română. Cu toate acestea, Asachi are o mare valoare simbolică, este un bun național, un blazon al culturii noastre, fiind, pur și simplu, …Asachi!

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

pr. Constantin STURZU

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

Următoarea „mişcare”, cea de a treia, este cea mai delicată şi necesită multă îndrăzneală. Vedem că Hristos nu-l cruţă deloc pe acel tânăr evlavios şi râvnitor, ci îi pune în faţă o alegere mai mult decât incomodă: aceea de a-şi vinde averea, de a împărţi totul săracilor şi de a urma cu totul Fiului lui Dumnezeu. 

pulspulspuls

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Una tare pe azi, stimaţi telespectatori: voi ştiţi care este ultimul zvon ce tropăie băţos prin politichia mâloasă de Bahlui de sar stropi murdari în toate derecţiile, inclusiv pe pereţii cei galbeni ai sediului proaspăt văruit din Podu Roş? 

Caricatura zilei

Drona cu bunătăți

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri