anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Verificați mașina înainte de a porni la drum! (P)

GALERIE
Verificare autoturism
 • Verificare autoturism
- +

Specialiștii Serviciului de Prevenire și Protecție IAȘISTING vă recomandă să vă verificați mașina înainte de a porni la drum!

Plecați la drum? Nu lăsați problemele cu mașina să vă strice călătoria.

Verificând doar câteva lucruri simple, puteți evita o mulțime de neplăceri și probleme ce ar putea apărea pe traseu.

ANVELOPELE

Verificați presiunea în anvelope, starea și uzura acestora. Acestea reprezintă singurul contact între vehicul și șosea.

ROATA DE REZERVĂ

Aceasta trebuie să fie în stare perfectă (să nu prezinte gâlme, sau să fie desumflată). Verificați să aveți și cheia de roți, cricul și cuiul de tractare.

NIVELUL ULEIULUI

Trebuie să verificați nivelul de ulei al vehiculului, la rece desigur, pe o suprafață plană. Acesta asigură lubrifierea motorului.

ANTIGELUL

Antigelul permite menținerea la o temperatură constantă a motorului. La fel ca și uleiul, trebuie verificat la rece, pe o suprafață plană.

LICHIDUL DE PARBRIZ

Lichidul de spălare a parbrizului este important, dacă doriți să păstrați o vizibilitate cât mai bună în toate condițiile meteorologice.

ȘTERGĂTOARELE

Acestea reprezintă garanția unei vizibilități bune.

KIT-UL OBLIGATORIU AUTO

Din punct de vedre legal, kitul auto, trebuie să fie prezent în mod obligatoriu în vehicul

KIT-ul obligatoriu auto trebuie să conțină:

            - Două triunghiuri;

            - Vestă reflectorizantă;

            - Stingător (atenție să fie valabil și să aibă verificarea anuală făcută);

            - Trusă de prim ajutor.

SISTEMUL DE ILUMINARE

Starea becurilor vehiculului dumneavoastră este extrem de importantă. Asigurați-vă că acestea funcționează (semnalizarea, faza lungă și scurtă, luminile de frână …).

ACTELE

Pe lângă componentele tehnice, când plecați la drum trebuie să verifiați și dacă aveți toate actele necesare la dumneavoastră: asigurarea auto obligatorie, permisul de conducere sau dovada, talonul maișinii, actul de identitate, rovinieta.

 

Pentru o gamă diversificată de produse și servicii din domeniul Securității și Sănătății în Muncă și Situațiilor de Urgență, specialiștii din cadrul Grupului de Firme IAȘISTING vă stau la dispoziție.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.