Veste bună pentru Iași: Ieri, niciun caz nou de coronavirus înregistrat până la ora 18

miercuri, 18 martie 2020, 02:57
2 MIN
 Veste bună pentru Iași: Ieri, niciun caz nou de coronavirus înregistrat până la ora 18

În seara precedentă au fost însă depistaţi 7 ieşeni, numărul total al celor infectaţi din judeţ ajungând la 12. Starea acestora este bună

Ieri, până la ora 18, niciun ieşean nu fusese confirmat cu coronavirus. Ieri-dimineaţă însă, în urma testelor efectuate în seara precedentă, încă 7 persoane din judeţ au fost diagnosticate cu noul coronavirus. De asemenea, erau în total 12 persoane infectate cu COVID-19 şi care se aflau sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienţilor este bună, au comunicat reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase. Referitor la situaţia celor din alte judeţe, 8 pacienţi se află internaţi la Iaşi. În prezent, se află în curs de desfăşurare anchetele epidemiologice pentru toate persoanele internate, ceea ce înseamnă că se identifică contactele acestora şi traseele pe care bolnavii le-au avut de la intrarea în ţară. Conform ultimelor centralizări, un număr de 89 de persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate. Acestea au ajuns în judeţ prin convoaiele organizate dinspre punctele de trecere a frontierei din zona de Vest şi din Sud, precum şi prin Aeroportul Iaşi. Tot până ieri-seară, un număr de 767 persoane erau izolate la domiciliu în judeţ, fără simptomatologie specifică, şi care sunt monitorizate zilnic de epidemiologii DSP. Mai menţionăm că 18 persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.
 
Până ieri, pe teritoriul României au fost confirmate 222 de cazuri de persoane infectate. Dintre cei 222, 19 sunt declaraţi vindecaţi, şi au fost externaţi. De la ultima informare, au fost confirmate 33 de cazuri noi, după cum urmează: 26 în Bucureşti, 5 în Braşov şi câte unul în Constanţa şi Prahova. Toate persoanele nou confirmate pozitiv sunt fie contacte ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 26 ani şi 64 de ani. Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.373 de persoane, pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul. Alte 18.965 de persoane sunt în izolare la domiciliu.

Comentarii