Veți ieși mai ușor din Iași prin Păcurari. Unde va fi „interzis virajul la stânga“?

joi, 03 august 2017, 01:59
2 MIN
 Veți ieși mai ușor din Iași prin Păcurari. Unde va fi „interzis virajul la stânga“?

Le veţi vedea în scurt timp în Păcurari (trei intersecţii) şi la intersecţia Smârdan – Sf. Lazăr. Sunt locuri în care de regulă se formau ambuteiaje.

Primarul a anunţat introducerea în scurt timp a unor noi modificări în regulile de trafic din Iaşi.

Astfel, în „conflictul permanent de circulaţie“ determinat la intersecţia străzilor Smârdan cu Sfântul Lazăr, soluţia propusă este de a interzice celor care ies de pe prima să vireze la stânga, spre Podu Roş. De altfel, Poliţia Rutieră şi-a dat deja acordul pentru montarea semnului „Obligatoriu la dreapta“ acolo, alături de triunghiul „Cedează trecerea“.

Totodată, pe strada Păcurari primarul a găsit trei zone de conflict.

Prima este la intersecţia cu stradela Florilor (lângă Grădiniţa FEG), „unde am interzis virajul la stânga, pentru coborârea pe stradela respectivă“.

A doua zonă este la intersecţia străzii Păcurari cu strada Cişmeaua Păcurari (care porneşte din dreptul ultimului bloc vechi şi coboară în strada Arcu, în spatele fostului magazin Billa).

„Strada Păcurari are o singură bandă de ieşire dinspre centrul oraşului şi orice viraj la stânga face imposibil traficul în acest sens“, a explicat Chirica.

De precizat că şi cei care urcă pe Cişmeaua Păcurari sunt obligaţi să meargă la dreapta, având şi linie continuă în intersecţia respectivă, dar sunt destui care ignoră semnul şi marcajul.

Aceeaşi strategie, a interzicerii virajului la stânga pe sensul spre ieşire din oraş, urmează să fie impusă la intersecţia şoselei Păcurari cu stradela Canta (înainte de staţia „Munca Invalizilor“).

Primarul Iaşului a adăugat că există şi alte puncte de conflict, asupra cărora Poliţia Rutieră urmează să-şi dea avizul, neenumerându-le, însă, deocamdată.

Comentarii