anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Veți ieși mai ușor din Iași prin Păcurari. Unde va fi „interzis virajul la stânga“?

GALERIE
indicatoare
 • indicatoare
- +

Le veţi vedea în scurt timp în Păcurari (trei intersecţii) şi la intersecţia Smârdan - Sf. Lazăr. Sunt locuri în care de regulă se formau ambuteiaje.

Primarul a anunţat introducerea în scurt timp a unor noi modificări în regulile de trafic din Iaşi.

Astfel, în „conflictul permanent de circulaţie“ determinat la intersecţia străzilor Smârdan cu Sfântul Lazăr, soluţia propusă este de a interzice celor care ies de pe prima să vireze la stânga, spre Podu Roş. De altfel, Poliţia Rutieră şi-a dat deja acordul pentru montarea semnului „Obligatoriu la dreapta“ acolo, alături de triunghiul „Cedează trecerea“.

Totodată, pe strada Păcurari primarul a găsit trei zone de conflict.

Prima este la intersecţia cu stradela Florilor (lângă Grădiniţa FEG), „unde am interzis virajul la stânga, pentru coborârea pe stradela respectivă“.

A doua zonă este la intersecţia străzii Păcurari cu strada Cişmeaua Păcurari (care porneşte din dreptul ultimului bloc vechi şi coboară în strada Arcu, în spatele fostului magazin Billa).

„Strada Păcurari are o singură bandă de ieşire dinspre centrul oraşului şi orice viraj la stânga face imposibil traficul în acest sens“, a explicat Chirica.

De precizat că şi cei care urcă pe Cişmeaua Păcurari sunt obligaţi să meargă la dreapta, având şi linie continuă în intersecţia respectivă, dar sunt destui care ignoră semnul şi marcajul.

Aceeaşi strategie, a interzicerii virajului la stânga pe sensul spre ieşire din oraş, urmează să fie impusă la intersecţia şoselei Păcurari cu stradela Canta (înainte de staţia „Munca Invalizilor“).

Primarul Iaşului a adăugat că există şi alte puncte de conflict, asupra cărora Poliţia Rutieră urmează să-şi dea avizul, neenumerându-le, însă, deocamdată.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.