VIDEO: Artă stradală inedită în Copou. Parcul pentru skating a fost pictat

joi, 13 august 2020, 01:57
2 MIN

Un tânăr talentat a pictat într-un mod original parcul pentru skating.

Parcul pentru skating din Copou nu va mai arăta la fel de gri ca până acum, un artist stradal, absolvent al Politehnicii din Iaşi, fiind cel care a pictat rampele de metal sau beton, dar a montat şi o serie de panouri realizate şi pictate de el. Demersul este o continuare a proiectului demarat de Fundaţia Comunitară Iaşi, în parteneriat cu Primăria, proiect finanţat de Lidl România.

„Ne-am dorit să dăm un suflu nou acelui spaţiu, dar nu am vrut ca orice artist stradal să îl picteze cu tot felul forme abstracte sau neînţelese. Noi de la Fundaţia Comunitară îl cunoşteam pe Cosmin de la un alt proiect, iar desenele propuse şi culorile au fost agreate şi de cei de la Lidl. E un parc intens folosit de copii şi sperăm să îndrăgească acel loc şi mai mult“, a punctat Doris-Amalia Cojocaru, reprezentanta fundaţiei.

Parcul reabilitat în urmă cu un an a costat peste 100.000 de euro, fiind realizate rampe speciale de beton sau metal, pentru spaţiul de rurale a fost utilizat un beton special pentru astfel de parcuri, a fost împrejmuit, iar acum i se dă un suflu nou prin arta unui artist stradal cu zeci de participări la evenimente şi festivaluri din ţară şi străinătate.

„Ceea ce pictez poate fi catalogat ca un soi de luptă între arta stradală, între nou şi folclor. Motivele geometrice pe care le folosesc au drept inspiraţie folclorul şi motivele populare“, explică Cosmin-Ionuţ Iluc.

Acesta are participări la festivaluri şi evenimente din ţară, dar şi din Germania, Serbia sau Republica Moldova. Realizează artă stradală încă din 2008, din perioada în care a fost student. Săptămâna aceasta, artistul intenţionează să refacă şi un desen realizat în urmă cu un an la Centrul de Transfuzii Iaşi.

Comentarii