VIDEO: Care sunt pericolele la care ne supunem atunci cand purtam tocuri?

luni, 14 septembrie 2015, 13:13
1 MIN
 VIDEO: Care sunt pericolele la care ne supunem atunci cand purtam tocuri?

De fiecare data cand purtam pantofi care strang sau modifica forma naturala a piciorului riscam sa ne deformam laba piciorului.

Mai mult decat atat, atunci cand purtam pantofi cu toc, tensiunea asupra tendoanelor creste, cauzand probleme care variaza de la bataturi si calusuri, mergand pana la deformari ale labelor picioarelor, care se pot agrava, ducand la aparitia problemelor de coloana, conform webmd.com.

In videoclipul de mai jos, creat de echipa BuzzFeed si postat pe pagina de youtube BuzzFeedBlue, sunt ilustrate zonele unde apar tensiunile si deformarile ce au loc odata cu trecerea timpului pentru cazurile in care pantofii cu toc sunt purtati frecvent. Astfel, aflam ca tocurile cu o inaltime e 2,5 centimentri aplica cu 22% mai multa presiune pe laba piciorului decat pantofii fara toc, iar un toc de pana la 8 centimetri mareste tensiunea pana la pragul de 76%.

In acest sens, doctorii recomanda ca personele care prefera pantofii cu toc sa se informeze din timp in privinta riscurilor la care se supun, pentru a putea identifica si trata problemele in timp util si a nu ajunge in situatia de a isi provoca deformari ale oaselor ce sunt ireversibile, potrivit smartwoman.ro.

Comentarii