Interlopul Cocoş Băncuţă şi legăturile sale cu Iaşul

(VIDEO) El este şeful cartelului prostituţiei ieşene din Londra. Legături cu clanul Tănase

luni, 18 noiembrie 2019, 02:50
3 MIN

Arestat zilele trecute de Tribunalul Iaşi, Cocoş Băncuţă (foto), la cei 62 de ani ai săi, este unul dintre cei mai influenţi interlopi din România. Acesta are legături strânse cu clanul lui Cosmos Tănase din Iaşi, cu care se şi înrudeşte. Surse judiciare au precizat că unii „locotenenţi” de-ai lui Băncuţă sunt din Iaşi, aceştia fiind arestaţi la Londra. Mai multe tinere care se prostituau în Regatul Unit sunt, de asemenea, din Iaşi.

Judecătorii ieşeni au pus cătuşe la mâinile unuia dintre cei mai periculoşi interlopi din România. Cocoş Băncuţă, influent membru al puternicei lumi interlope de la malul Mării Negre, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Iaşi, acesta fiind acuzat de proxenetism în formă continuată.

Băncuţă este considerat de procurorii DIICOT Iaşi ca fiind liderul grupării de trafic de carne vie care, în ultimii ani, a trimis zeci de tinere să se prostitueze în Regatul Unit. Surse din lumea interlopă ne-au precizat că Băncuţă este un apropiat al clanului Tănase de la Iaşi.

În trecut, membrii celor două clanuri au fost implicaţi în fapte de trafic de persoane, fiind condamnaţi în Belgia. De asemenea, între cele dou clanuri ar exista şi unele legături de rudenie.

Lider interlop la 62 de ani

Cocoş Băncuţă are 62 de ani, şi mai mulţi membri ai familiei sale sunt la Londra. Până acum, autorităţile britanice nu au făcut publice numele românilor care au fost arestaţi. Potrivit unor surse, dintre cei 17 români arestaţi în Anglia, doi dintre reţinuţi sunt fiii lui Băncuţă, Vasile şi Tanis-Fidi.

Cei doi ar fi condus operaţiunile ilicite de la Londra şi se ascundeau acolo din vară, după ce au fost daţi în urmărire internaţională din cauza unui conflict violent dintr-un club din Mamaia.

Pe lista arestaţilor sunt şi persoane din Iaşi, însă doar „locotenenţi“, au mai precizat sursele. Mai multe fete care s-au prostituat acolo sunt, de asemenea, din Iaşi.

Cocoş Băncuţă este originar din Brăila, de unde s-a mutat a­cum mai mulţi ani, în urma unui asasinat pe care l-a comis un membru al clanului său. El are mai multe afaceri în Constanţa şi a fost implicat în mai multe dosare penale de agresiune. Tot din Brăila au venit la Iaşi, în urmă cu mai mulţi ani, şi membrii clanului lui Cosmos Tănase.

Operaţiunea de la Londra

Zilele trecute, Poliţia Metropolitană din Londra a efectuat 16 percheziţii la imobilele unor proxeneţi români din Anglia.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2013, inculpaţii au constituit un grup infracţional or­ganizat în scopul comiterii in­fracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism în formă continuată şi spălare de bani, grup organizat intrafamilial, cu ramificaţii internaţionale, reu­şind să recruteze şi să exploa­teze sexual peste 60 tinere în oraşul Londra“, au precizat reprezentanţii DIICOT.

Anchetatorii au mai precizat că membrii grupării recrutau, fie direct, fie prin interpuşi, tinere din România, multe dintre ele ieşence originare din familii sărace şi dezorganizate. În cazul unora, anchetatorii spun că proxeneţii le induceau în eroare cu privire la activitatea pe care urmau să o desfăşoare în Marea Britanie sau cu privire la salariu.

Fetele erau în primă fază cazate în locuinţele proxeneţilor, din Iaşi, Brăila sau Constanţa, şi apoi erau transportate în Londra.

„După determinarea acestora să accepte practicarea prostituţiei prin folosirea violenţelor, ameninţărilor sau a şantajului, tinerele erau fotografiate în ţinute sumare, iar fotografiile acestora erau postate pe mai multe site-uri de profil din Marea Britanie. În schimbul serviciilor sexuale, fiecare tânără putea obţine zilnic sume cuprinse între 500 şi 1.500 de lire sterline“, au precizat procurorii DIICOT.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate sumele de 7.000 lire sterline, 12.000 euro, 10.000 lei, dar şi două autoturisme de lux, laptopuri, telefoane şi 300 de rame de cocaină.

Comentarii