(VIDEO-FOTO) A derapat la Poieni şi a intrat într-un TIR. Maşina, un Audi, s-a făcut praf!

sâmbătă, 24 martie 2018, 02:50
2 MIN

Zăpada şi neadaptarea vitezei la condiţiile de drum au fost pe punctul de a produce o tragedie, la ieşirea din localitatea Poieni, Schitu Duca. Ieri, în jurul orei 10.40, şoferul unui autoturism Audi, care se deplasa dinspre Iaşi către Vaslui, într-o curbă, a pierdut controlul volanului, a derapat şi a intrat pe sensul opus de mers, unde a fost lovit violent de o autocisternă. 

Autovehicolul a izbit violent autoturismul şi a proiectat pe acesta din urmă în rigola de pe marginea drumului, punând la pâmânt şi două indicatoare: unul care semnala curbă periculoasă şi un panou care anunţa ieşirea din localitatea Poieni. „Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident soldat cu victime omeneşti, în urma căruia o persoană a rămas încarcerată. Din primele cercetări a rezultat faptul că, şoferul unui autoturtism nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu o autocisternă. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi. „Intervenţie SMURD şi Descarcerare la un accident produs în comuna Schitu Duca.

La locul solicitării a fost găsit un pacient încarcerat, în vârstă de 25 de ani, care era şoferul unui autoturism ce a derapat pe drumul acoperit cu un strat de zăpadă. Autoturismul în care se afla şoferul a intrat în impact frontal cu un TIR şi apoi a ieşit în decor. Pacientul prezenta un politraumatism prin accident rutier, fractură deschisă de antebraţ stâng, fractură de gleznă dreaptă, fractură de bazin, traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoştinţie, contuzie toraco-abdominală. Şoferul de pe TIR prezenta o contuzie minoră de bazin şi a refuzat transportul la spital“, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. (Andrei DÎSCĂ, Iulia CIUHU)

Comentarii