VIDEO: Imagini de la protestul copiilor care fac parte din corul Operei Iaşi

luni, 03 februarie 2020, 12:12
2 MIN

Părinţii copiilor din corul Operei Iaşi, alături de copii, s-au adunat pentru a protesta împotriva deciziei managerului Beatrice Rancea de desfiinţare a postului de dirijor al corului de juniori. 

Deocamdată sunt câteva zeci de copii şi părinţi. Beatrice Rancea, managerul Operei, a precizat pentru Ziarul de Iaşi că Opera din Iaşi era singura instituţie de cultură din ţară care avea două posturi de director de cor pline, ambele ocupate prin concurs, dar activitatea de la corul de copii nu era destul de amplă pe parcursul unui an pentru a susţine existenţa unui post special de dirijor dedicat acestuia. Rancea susţine că dirijoarei i s-a propus revenirea pe postul de sufleor, dar aceasta, deşi iniţial ar fi acceptat verbal, nu s-a prezentat la sediul Operei să semneze noul contract. Surse apropiate cazului susţin că la Cluj sunt doi dirijori.

“Sunt şocată şi uimită de reacţia părinţilor, le mulţumesc din suflet, eu am făcut acea postare doar pentru informare, doar pentru a transmite ceea ce urmează să se întâmple pentru că, repet, din 2011 se desfăşoară această activitate şi m-am implicat în acest cor. Da, m-au sunat foarte mulţi părinţi şi cred că voi fi prezentă, dacă toţi acei oameni se strâng pentru mine, trebuie să fiu şi eu acolo, nu?”, a declarat Raluca Zaharia, director al corului de copii Juniorii Operei, ca reacţie la protestul anunţat de părinţi în faţa Operei pentru Ziarul de Iaşi.

Cititi si: Protest cu copii şi părinţi în faţa Operei. Ce spune managerul Beatrice Rancea

Comentarii