VIDEO: Ponta, la Iași: Visul autostrăzii ruinat, Chirica nu va fi candidatul Pro România la Primărie

vineri, 24 ianuarie 2020, 10:10
2 MIN
 VIDEO: Ponta, la Iași: Visul autostrăzii ruinat, Chirica nu va fi candidatul Pro România la Primărie

Conducerea Pro România este la Iași, cu ocazia Marii Uniri, și ține o conferință de presă de la ora 10. Victor Ponta și-a început discursul taxând eșecul actualei guvernări în ceea ce privește construirea Autostrăzii Tg. Mureș-Iași.

"Un moment important, în  acest an: se ruineaza un vis, cel al autostrăzii. De spitalul regional nu mai vorbesc. În 2015 am semnat cu ministrul Ioan Rus Masterplanul de Transport și nu s-a făcut nimic. Nu era nevoie de o lege, exista cadrul legal din 2015", a spus Victor Ponta.

”Ar trebui un pact politic pentru realizarea A8, a spus fostul premier. Altfel, e greu de susținut de la buget un proiect de 2% din PIB”, a continuat el..

În continuare, el a precizat că Pro România nu va susține moțiunea PSD și că este de acord cu alegerea primarilor în două tururi. ”Un primar onest e ceea ce-și doresc oamenii, adăugând că la Iași trebuie o altă administrație, cu viziune de dezvoltare”, a precizat Ponta.

Candidatul partidului la mandatul de primar al Iașului va fi desemnat după clarificarea sistemului de alegeri. "Nu va fi Mihai Chirica", a mai precizat președintele Pro România.

Cât privește anticipatele, "e esențial pentru presedintele Iohannis și pentru premierul Orban să le facă înainte de 1 septembrie". Deși, a mai spus fostul premier, asta nu înseamnă că după aceste alegeri vor fi bani și pentru majorarea pensiilor, și pentru autostradă și pentru alte proiecte.

La conferință participă: Victor Ponta, președinte PRO Romania, Corina Crețu, europarlamentar PRO Romänia, Iurie Leancă- PRO Romania Republica Moldova, Ion Mocioalcă, secretar general PRO România, Adrian Tutuianu, vicepreședinte, și Sorin Iacoban, PRO Romänia lași.

Ce dorește Iașui de la liderii politici, aflați AICI

Despre evenimentele care au loc pe 24 ianuarie la Iași, aflați AICI

Comentarii