Viitoarele poliţiste au luat note mai bune decât bărbaţii. Toate au ajuns la țară

miercuri, 25 mai 2016, 01:55
2 MIN
 Viitoarele poliţiste au luat note mai bune decât bărbaţii. Toate au ajuns la țară

Tinerele care au candidat pentru o uniformă de poliţist în Iaşi au luat cele mai mari note la examenele care s-au încheiat săptămâna trecută. Cea mai mare medie obţinută la probe este o tânără în vârstă de 23 de ani, Ana Maria Tudusciuc.

Aceasta a reuşit să se claseze prima în ordinea mediilor, cu nota finală 9,77, şi a fost admisă pentru un post de poliţist în comuna Miroslava. Următorul pe listă a fost un băiat, Ionică Gorie, cu nota 9,70, care a aplicat pentru un post în comuna Grozeşti. Al treilea candidat pe listă este o altă tânără, Nicoleta Abejenoaiei, cu nota 9,62, care a fost admisă pentru un post de poliţist la Holboca, iar următorul loc a fost disputat de încă două tinere: Nicoleta Georgiana Cracea, cu nota 9,55, care va fi poliţistă la Postul Drăguşeni şi Beatrice Geanina Romanescu, pentru postul de poliţie Popricani.

Dintre cele 130 de posturi scoase la concurs, au rămas neocupate 19 locuri de poliţist, care vor fi scoase la concurs din nou, cel mai probabil luna următoare. De asemenea, până ieri, niciun candidat dintre cei care au fost admişi nu a renunţat la noul loc de muncă. Zilele trecute, toţi cei declaraţi admişi au fost chemaţi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean pentru a le fi luate măsurile, în vederea confecţionării uniformelor. Cel mai probabil, noii poliţişti vor fi băgaţi “în pâine” în cel mult o lună de zile, iar în primii ani de activitate vor fi trimişi să facă training-uri la şcolile de poliţie.

 

Comentarii