Viţa de Vie, „Electric 100%” în Underground Pub

marți, 01 octombrie 2013, 20:09
2 MIN
 Viţa de Vie, „Electric 100%” în Underground Pub

Luna octombrie începe cu un concert „Electric 100%” al îndrăgitei trupe Viţa de Vie. Formaţia va fi prezentă în Underground Pub (situat în Galeriile Ştefan cel Mare), vineri, 4 octombrie, de la ora 20.30, unde va interpreta piese consacrate, aşteptate de fani. Mai apoi, băieţii vor pleca direct la Chişinău, unde vor susţine acelaşi concert. Intrarea la manifestarea de la Iaşi se va face în baza unui bilet de 20 de lei, care se poate achiziţional la intrare.

Viţa de Vie a împlinit anul trecut 15 ani de activitate, eveniment marcat printr-un concert acustic la Opera Naţională Bucureşti, desfăşurat cu casa închisă. Primul album al grupului a fost lansat în ianuarie 1997 – „Rahova” – şi a rămas celebru graţie hiturilor „Ozosep”, „Te voi răpi”. „Abdullah”. Au urmat discurile „Fenomental” în 1999, „Exxtra” în 2001, „Doi” în 2002, „9704” în 2004, „Egon” în 2007 şi „Fetish în 2010”.

În deschiderea concertului din Underground va cânta trupa Pinholes, înfiinţată chiar în oraşul nostru în 2011. Din grup fac parte Vladimir (voce şi chitară ritmică), Alex (tobe), Sergiu Ivanov (bas electric), Vlad (chitară solo) şi un “invitat spontan şi permanent” (aşa cum îl numesc colegii) – Radu (percuţie). Artiştii au lucrat 2 ani în cinci spaţii diferite la 10 piese care formează albumul de debut – “Zmei”. Pinholes abordează un stil complex, cu nuanţe de alternativ, progresiv, indie – rock, folk, blues şi bossanova. Numele trupei reprezintă o tehnică de fotografiere prin orificiu, fără a folosi nicio lentilă, obiectiv sau sistem optic, trădând pasiunea pentru fotografie a membrilor grupului.

Comentarii