Webinar despre impactul COVID – 19 asupra agribusiness – ului românesc
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Webinar despre impactul COVID – 19 asupra agribusiness – ului românesc

GALERIE
USAMV
  • USAMV
- +

Facultatea de Agricultură, din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, organizează mâine, 4 decembrie 2020, webinarul ”Criza de sănătate şi tipologii comportamentale în agribusiness-ul din România”. Evenimentul va avea loc online, pe platforma Zoom, începând cu ora 14.00 şi este organizat în parteneriat cu o importantă societate din agribusiness, cu capital integral românesc. Despre impactul COVID – 19 asupra agriculturii, în general, vor vorbi, în calitate de speakeri, prof. univ. dr. Gavril Ştefan, Director al Departamentului pentru relaţii cu mediul economic, conf. univ. dr. Denis Ţopa, Decanul Facultăţii de Agricultură, iar din partea mediului economic Adrian Năforniţă şi Daniel Aurică. 

”Permanent progresul uman şi dezvoltarea sunt ameninţate de factori distructivi (criza de identitate, criza de mobilitate a resurselor, repartiţia inegală a capitalului, criza resurselor umane etc.). Între aceşti factori, a apărut unul nou, care a lovit direct în inima creşterii şi dezvoltării economice. Inima creşterii şi dezvoltării economice este reprezentată de resursa umană. Acest factor se numeşte COVID – 19 şi se situează în topul ameninţărilor la adresa progresului uman şi dezvoltării economice”, a declarat prof. univ. dr. Gavril Ştefan. Studenţii şi participanţii la webinar vor afla care sunt ameninţările create de COVID – 19 în mediul economic agricol.

”Astăzi, aproape orice informaţie care circulă în mediul economic are cel puţin o adresare la efectele noului coronavirus COVID – 19. De-a lungul timpului, cercetătorii fenomenelor sociale au propus o mulţime de ipoteze cu privire la motivele care pot duce la crize economice, stagnare şi, în special, contracarări economice. Din punct de vedere economic, impactul acestor factori este măsurat, în special, de modificarea PIB-ului, care atunci când stagnează sau scade, ridică îngrijorări în rândul populaţiei, în ceea ce priveşte păstrarea locurilor de muncă, conservarea veniturilor, menţinerea puterii de cumpărare. Plecând de la aceste considerente ne propunem să evidenţiem ameninţările create de COVID – 19 în agribusiness-ul românesc”, a mai punctat prof. univ. dr. Gavril Ştefan.

Partenerii acestui webinar s-au alăturat evenimentului iniţiat de Facultatea ieşeană datorită unui acord de colaborare care presupune inclusiv recrutarea tinerilor absolvenţi. ”Viitorul agriculturii româneşti aparţine tinerilor, iar noi acordăm toată atenţia noastră noii generaţii de agricultori care se formează acum în cadrul Facultăţii de Agricultură, din cadrul USAMV Iaşi. Dorim să contribuim la creşterea oportunităţilor de educare, de practică şi de formare ca buni specialişti. Ne dorim ca unii dintre studenţi sau absolvenţi să se alăture companiei noastre şi împreună să susţinem agricultorii pentru a creşte producţia în fiecare fermă parteneră”, a precizat Daniel Aurică, Director Comercial al firmei partenere.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.