Webinar despre impactul COVID – 19 asupra agribusiness – ului românesc
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Webinar despre impactul COVID – 19 asupra agribusiness – ului românesc

GALERIE
USAMV
  • USAMV
- +

Facultatea de Agricultură, din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, organizează mâine, 4 decembrie 2020, webinarul ”Criza de sănătate şi tipologii comportamentale în agribusiness-ul din România”. Evenimentul va avea loc online, pe platforma Zoom, începând cu ora 14.00 şi este organizat în parteneriat cu o importantă societate din agribusiness, cu capital integral românesc. Despre impactul COVID – 19 asupra agriculturii, în general, vor vorbi, în calitate de speakeri, prof. univ. dr. Gavril Ştefan, Director al Departamentului pentru relaţii cu mediul economic, conf. univ. dr. Denis Ţopa, Decanul Facultăţii de Agricultură, iar din partea mediului economic Adrian Năforniţă şi Daniel Aurică. 

”Permanent progresul uman şi dezvoltarea sunt ameninţate de factori distructivi (criza de identitate, criza de mobilitate a resurselor, repartiţia inegală a capitalului, criza resurselor umane etc.). Între aceşti factori, a apărut unul nou, care a lovit direct în inima creşterii şi dezvoltării economice. Inima creşterii şi dezvoltării economice este reprezentată de resursa umană. Acest factor se numeşte COVID – 19 şi se situează în topul ameninţărilor la adresa progresului uman şi dezvoltării economice”, a declarat prof. univ. dr. Gavril Ştefan. Studenţii şi participanţii la webinar vor afla care sunt ameninţările create de COVID – 19 în mediul economic agricol.

”Astăzi, aproape orice informaţie care circulă în mediul economic are cel puţin o adresare la efectele noului coronavirus COVID – 19. De-a lungul timpului, cercetătorii fenomenelor sociale au propus o mulţime de ipoteze cu privire la motivele care pot duce la crize economice, stagnare şi, în special, contracarări economice. Din punct de vedere economic, impactul acestor factori este măsurat, în special, de modificarea PIB-ului, care atunci când stagnează sau scade, ridică îngrijorări în rândul populaţiei, în ceea ce priveşte păstrarea locurilor de muncă, conservarea veniturilor, menţinerea puterii de cumpărare. Plecând de la aceste considerente ne propunem să evidenţiem ameninţările create de COVID – 19 în agribusiness-ul românesc”, a mai punctat prof. univ. dr. Gavril Ştefan.

Partenerii acestui webinar s-au alăturat evenimentului iniţiat de Facultatea ieşeană datorită unui acord de colaborare care presupune inclusiv recrutarea tinerilor absolvenţi. ”Viitorul agriculturii româneşti aparţine tinerilor, iar noi acordăm toată atenţia noastră noii generaţii de agricultori care se formează acum în cadrul Facultăţii de Agricultură, din cadrul USAMV Iaşi. Dorim să contribuim la creşterea oportunităţilor de educare, de practică şi de formare ca buni specialişti. Ne dorim ca unii dintre studenţi sau absolvenţi să se alăture companiei noastre şi împreună să susţinem agricultorii pentru a creşte producţia în fiecare fermă parteneră”, a precizat Daniel Aurică, Director Comercial al firmei partenere.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.