Zeci de mii de tigarete de contrabandă, ascunse într-un atelaj hipo, plin cu iarbă

marți, 06 iunie 2017, 13:44
2 MIN
 Zeci de mii de tigarete de contrabandă, ascunse într-un atelaj hipo, plin cu iarbă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Țuțora – I.T.P.F. Iaşi au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în urma căreia au identificat un cetăţean român care transporta, cu un atelaj hipo, aproximativ 113.000 ţigarete de contrabandă, ascunse sub iarba cosită.

În data de 02 iunie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Țuțora au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile. 

Astfel, pe timpul executării misiunii, poliţiştii de frontieră au observat într-un atelaj hipo o persoană care se deplasa pe raza localității de frontieră Prisăcani. 

Un echipaj al poliţiei de frontieră a oprit atelajul si l-au legitimat pe cetăţeanul român L.C., în vârstă de 42 ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi. În urma verificarii atelajului hipo, lucratorii nostri au fost descoperit, ascunse sub iarbă, nouă colete, învelite în banda adeziva de culoare neagră, în care se aflau mai multe pachete cu ţigarete. În urma inventarierii conţinutului coletelor a rezultat cantitatea de 112.500 ţigarete, marca Plugarul cu timbru de acciză R. Moldova.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că în urma unei înțelegeri cu doi cetățeni moldoveni, a căror identitate nu o cunoaște, pentru suma de 500 lei, trebuia să transporte colete în localitatea Costuleni.

Ţigaretele în valoare de aproximativ 25.538  lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. 

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

Comentarii