O anomalie! Ziaristul ieşean Gabriel Gachi, obligat de instanţă să-şi dezvăluie sursele. El a fost dat în judecată de un director de spital

miercuri, 29 iunie 2022, 11:42
2 MIN
 O anomalie! Ziaristul ieşean Gabriel Gachi, obligat de instanţă să-şi dezvăluie sursele. El a fost dat în judecată de un director de spital

Judecătoria Iaşi i-a cerut ziaristului Gabriel Gachi şi publicaţiei Reporter de Iaşi pe care o conduce să îşi dezvăluie sursele informaţiilor, potrivit portalului instanţelor. Gachi a fost dat în judecată de directorul Spitalului de Neurochirurgie Iaşi, Lucian Eva, după o serie de dezvăluiri despre modul în care europarlamentarul Tudor Ciuhodaru pontează prezenţa în gărzi ca medic. 

Decizia Judecătoriei Iaşi: În baza disp. art. 400 C. proc. civ. repune cauza pe rol şi fixează termen pentru continuarea judecăţii la T: 30.08.2022, ora 8,30 pentru când se citează părţile. Pune în vedere reclamanţilor să certifice toate înscrisurile depuse la dosarul cauzei, cu titlu de probatorii, respectiv fişele de pontaj din volum II al dosarului. Pârâţii Reporter Is şi Gachi Gabriel să facă precizări despre sursa infomaţiilor obţinute pentru editarea articolelor menţionate de către reclamanţi. Cu cale de atac odată cu fondul.

Decizia a fost pronunţată marţi de Judecătoria Iaşi şi nu e definitivă.

”E prima oară când o instanţă ne cere să ne dezvăluim sursele. Vom contesta măsură, e fără precedent. E vorba despre un proces cu directorul Spitalului de Neurochirughie Iaşi, Lucian Eva. El ne-a dat în judecată pentru defăimare, cere despăgubiri. Suntem puşi la pachet cu o angajată de la spital, pe care directorul o suspectează că a devulgat informaţii de serviciu. Noi am cerut disjungerea celor două cauze, noi să fim trataţi ca mass-media, dar judecătoarea a respins cererea şi suntem judecaţi la pachet”, a declarat pentru G4Media jurnalistul Gabriel Gachi.

El a spus că procesul a fost intentat de şeful spitalului ieşean după o serie de articole în care Reporter de Iaşi dezvăluia că europarlamentarul Tudor Ciuhodaru avea pontaje de prezenţă foarte mari la spital, deşi el ocupa şi demnitatea de deputat european.

”Am obţinut pontajele, sunt dubii rezonabile că nu putea îndeplini actul medical. În plus, au fost articole şi despre achiziţii publice ale spitalului”, a mai spus Gachi pentru G4Media. 

SURSA: G4MEDIA

 

 

 

Comentarii