N

A stat două săptămâni în comă la Iaşi după ce a mâncat ciuperci la borcan

N

joi, 17 aprilie 2014, 01:50
2 MIN
 A stat două săptămâni în comă la Iaşi după ce a mâncat ciuperci la borcan

\N

Ea s-a îmbolnăvit din cauza ciupercilor conservate în casă, la borcan.

Primul caz de botulism înregistrat anul acesta de medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ din Iaşi este unul cu final fericit. Pacienta diagnosticată în urmă cu aproape două săptămâni şi-a revenit din comă şi începe să se recupereze.

Femeia în vârstă de 47 de ani din judeţul Bacău a făcut botulism din cauza unei conserve de ciuperci pregătite în casă. Din cauza faptului că nicăieri în ţară, în acest moment, nu se găseşte ser antibotulinic, conducerea spitalului a adus substanţa necesară de la Chişinău. „Pacienta este internată în secţia ATI şi a stat în comă 10 zile. În urmă cu două zile, aceasta şi-a revenit şi a început să mănânce. Ea încă este internată pe aceeaşi secţie, dar starea iniţială s-a ameliorat. Având în vedere că în acest moment în ţară nu se găseşte serul antibotulinic, a trebuit să-l importăm din cel mai apropiat centru, iar acesta a fost Spitalul Clinic Republican din Chişinău“, a precizat prof.dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase. Anul trecut, specialiştii din unitatea me­dicală au diagnosticat trei persoane cu botulism: o mamă şi fiul ei, care s-au îmbolnăvit după ce au consumat o conservă cu carne de raţă, şi un bărbat care s-a intoxicat din cauza unor câr­naţi de porc.

Comentarii