De Business

Punem punctul pe știi

Acţiune inedită de protest a angajaţilor de la Fisc

joi, 12 noiembrie 2015, 02:50
3 MIN
 Acţiune inedită de protest a angajaţilor de la Fisc

Intre orele 11 şi 14 va fi organizată o mişcare de protest împotriva şefului ANAF. Sindicaliştii îl acuză că a demis directorii de la Iaşi şi Timiş doar ca să se răzbune. Ei mai aduc în atenţia opiniei publice o investiţie într-un hotel în Bucureşti a preşedintelui Fiscului.

Reprezentanţii Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor „SED LEX” protestează, astăzi, în semn de solidaritate cu Marian Bosianu, directorul Fiscului regional ieşean demis marţi. Prin intermediul unui comunicat de presă, sindicaliştii au anunţat că protestele se vor derula în toată ţara între orele 11 şi 14, iar programul cu publicul la administraţiile judeţene va fi sistat. Protestul central se va desfăşura în acest interval orar în faţa Ministerului de Finanţe şi ANAF. Bosianu a fost demis alături de omologul său din Timiş pentru că nu a solicitat prezenţa unui membru al Direcţiei de Integritate în comisiile de examinare şi evaluare a contestaţiilor de la concursul de promovare în grad profesional organizat în această săptămână. Pe de altă parte, sindicaliştii au considerat că solicitarea şefului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală este abuzivă şi a fost făcută doar ca răzbunare pentru faptul că angajaţii din provincie au protestat la începutul lunii împotriva majorării salariilor din aparatul central al ANAF şi Ministerul de Finanţe. 

„Timp de 25 de ani, sub pretextul reformei şi bunelor intenţii s-a creat un sistem mafiot, bazat pe teamă, ură, clientelism, iar preşedintele ANAF, domnul Gelu Ştefan Diaconu, prin cuvinte mari gen «reformă», «integritate», «depolitizare», încearcă să vândă opiniei publice un abuz de putere ca fiind o măsură demnă de toată lauda. Poate ne dă reţeta prin care dintr-un salariu de bugetar a reuşit să construiască unul dintre cele mai mari hoteluri din Bucureşti, în acest sens aşteptăm de asemenea cu interes controlul marilor averi demarat de ANAF unde dânsul este preşedinte”, au “tunat”, alaltăieri, într-un comunicat, reprezentanţii Sed Lex. În comunicatul de presă transmis ieri, sindicaliştii au anunţat că acţiunea de astăzi se numeşte „marşul demnităţii” şi are menirea de a atrage atenţia asupra consecinţelor grave ale comportamentului abuziv al preşedintelui ANAF, căruia i se cere demisia.

Chiar în acest moment, în cadrul ANAF, condusă de domnul Gelu Ştefan Diaconu, ne aflăm în faţa unui abuz fără precedent, prin care legea bunului plac înlocuieşte legea în vigoare. Dacă acţiunea de pedepsire şi răzbunare îndreptată împotriva celor care au avut curajul să protesteze în data de 3 noiembrie 2015 nu va fi exemplar pedepsită de instituţiile statului, toţi salariaţii ANAF vor înţelege că bunul plac al celor care ne conduc este mai presus de lege”, a transmis Sed Lex. Contrinuând, sindicaliştii spun că miza este mult mai mare decât pedepsirea angajaţilor care au protestat, respectiv că preşedintele ANAF nu vrea să piardă controlul instituţiei, chiar dacă încalcă legea. Sindicaliştii au menţionat că au făcut cunoscută situaţia preşedintelui Klaus Iohannis, Serviciului Român de Informaţii şi premierului desemnat, iar în perioada următoare vor face plângere penală pentru abuz în serviciu preşedintelui ANAF Gelu Ştefan Diaconu.  

 

Comentarii