Liberalii cheamă DIICOT-ul la Compania de Transport Public

Acuzaţii grave, de vânzări de bilete la dublu pe bani ce nu ajung la CTP

marți, 24 ianuarie 2017, 02:59
2 MIN
 Acuzaţii grave, de vânzări de bilete la dublu pe bani ce nu ajung la CTP

Demersul liberalilor survine după ce aceştia au identificat mai multe abonamente şi bilete, de valori diferite, având însă acelaşi număr şi aceeaşi serie. Suspiciunile ar fi că se încasează bani „la negru“, şi care nu ajung la societate 

Liberalii cer o anchetă a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Cri­minalitate Organizată la Compania de Transport Public. Liderul consilierilor locali ai PNL, Eduard Boz, a anunţat că va depune o plângere la DIICOT pentru a solicita verificarea modului de înregistrare în contabilitatea CTP a vânzărilor de bilete şi abonamente. Demersul liberalilor survine după ce aceştia au identificat mai multe abonamente şi bilete, de valori diferite, având însă acelaşi număr şi aceeaşi serie. „Avem un abonament redus pentru elevi şi studenţi pe două linii, cu seria A şi numărul 000576. Cu aceeaşi serie şi acelaşi număr avem şi un abonament redus pe elevi şi studenţi pe toate liniile. Cu seria A şi numărul 0034501 avem bilete reduse cu o călătorie, cu două călătorii şi un set de zece bilete. Ne întrebăm care dintre acestea sunt fiscalizate. Avem suspiciunea că s-a făcut evaziune fiscală, banii încasaţi pe un bilet mer­gând la societate, iar ceilalţi fiind încasaţi la negru. Autorităţile trebuie să stabilească cine a încasat aceşti bani. Este posibil să se fi vândut de două ori mai multe bilete decât s-au înregistrat oficial“, a declarat Boz.

Liderul liberal nu a putut face o estimare a eventualului prejudiciu adus CTP, precizând că este de competenţa anchetatorilor să stabilească numărul de bilete şi abonamente duble vândute. Boz a apreciat că vânzarea sistematică de bilete şi abonamente cu acelaşi număr de înregistrare nu se putea face decât cu complicitatea unor directori din cadrul CTP. „De-a lungul timpului, noi am mai avut situaţii în care s-au falsificat bilete şi abonamente, în care s-au refolosit bilete sau abonamente după ce au fost şterse. Este posibil să ne confruntăm şi acum cu o situaţie similară. Dacă liberalii vor sesiza DIICOT, este foarte bine, pentru că este o instituţie abilitată să ancheteze astfel de cazuri. Pe baza numărului şi seriei se poate determina unde s-a vândut biletul, când, de către cine, pentru că aceste indicative sunt unice, iar predarea biletelor sau abonamentelor către tonete se face în baza lor. Nu ştiu totuşi să spun dacă este posibil să existe aceeaşi serie şi acelaşi număr pe abonamente de tipuri diferite“, a precizat purtătorul de cuvânt al CTP, Adrian Mihai. 

Comentarii