De Business

Punem punctul pe știi

Administraţia Judeţeană pentru Contribuabili Mijlocii se va muta în sediul Vămii

miercuri, 04 noiembrie 2015, 02:50
1 MIN
 Administraţia Judeţeană pentru Contribuabili Mijlocii se va muta în sediul Vămii

Fostul sediu al Direcţiei Vamale Iaşi de pe bulevardul Nicolae Iorga şi-a găsit deja utilitate. Directorul Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Iaşi a anunţat că imobilul va deveni sediul nou-înfiinţatei Administraţii Judeţene pentru Contribuabili Mijlocii. Decizia de a înfiinţa în fiecare judeţ astfel de instituţii a fost luată prin Hotărârea de Guvern 816/2015, care modifică şi completează HG privind reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală începută în 2013. 

Potrivit actului normativ, direcţiile regionale de finanţe înfiinţate în 2013 sunt formate din direcţii regionale vamale, administraţii judeţene, administraţii pentru contribuabili mijlocii şi birouri vamale de interior şi de frontieră. „Faptul că am reuşit să mutăm activitatea vamală din clădirea de pe bulevardul Nicolae Iorga s-a potrviti «mănuşă» cu noile dispoziţii ale HG 816/2015 prin care se continuă procesul de reorganizare a ANAF.

Concret, la nivelul fiecărui judeţ, vor fi create Adminsitraţii pentru Contribuabilii Mijlocii, aflate în subordinea Direcţiilor Regionale. Clădirea respectivă este potrivită pentru că ne va ajuta să mai eliberăm spaţiu din clădirea de pe Anastasie Panu (n.r. – sediul Direcţiei Regionale Nord-Est şi Adminsitraţia Judeţeană a Finanţelor Publice)”, a precizat Marian Bosianu, directorul DGRFP Iaşi. Prin acelaşi act normativ, s-a decis înfiinţarea Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, instituţie publică având personalitate juridică, cu buget propriu, prin preluarea atribuţiei şi activităţii corespunzătoare din cadrul aparatului propriu al ANAF.  

 

Comentarii