Admitere ca în vremurile bune la Universitatea Agronomică

sâmbătă, 27 iulie 2013, 01:50
2 MIN
 Admitere ca în vremurile bune la Universitatea Agronomică

La Medicină Veterinară, de exemplu, s-a intrat cu medii peste 9 inclusiv pe locurile cu taxă. Cu medii la fel de mari s-a intrat la mai multe secţii ale celorlalte facultăţi. „Există interes faţă de domeniile noastre, iar acest lucru ne bucură“, spune rectorul instituţiei. La UTI înscrierile continuă la unele facultăţi.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a încheiat una dintre cele mai reuşite sesiuni de admitere la ciclul de licenţă. Cele peste 1.700 de dosare au fost evaluate de comisia de admitere, iar rezultatele au fost afişate ieri dimineaţă. Concurenţa puternică de la anumite specializări a condus la păstrarea unui standard ridicat în ceea ce priveşte mediile de admitere pe locurile bugetate. Astfel, la Medicină Veterinară, acolo unde concurenţa era de 5 pe locul fără taxă, s-a intrat cu 9,30 pe locurile subvenţionate de stat şi 9,05 pe locurile cu taxă.

Un singur candidat a fost admis cu media 10. La Facultatea de Zootehnie, cele mai mari medii s-au înregistrat la specializarea Controlul şi expertiza produselor alimentare – între 9,35 şi 9,90. Un astfel de rezultat era previzibil, întrucât concurenţa pe locurile finanţate de stat a ajuns la 11,5 candidaţi pe loc. La Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism s-a intrat cu minimum 9, iar un candidat a avut media 10. Notele au fost mai modeste la specializări precum Zootehnie – 7,40 la buget, Ingineria mediului (Facultatea de Horticultură) – 7.90, Biologie (Facultatea de Agricultură) – 7,62. Un zecist va studia la Horticultură, acolo unde mediile pentru buget s-au oprit la 8,12.

În cadrul Facultăţii de Agricultură, cel mai mare interes s-a înregistrat pentru specializările Ingineria economică în agricultură (8,45 la buget) şi Tehnologia prelucrării produselor agricole (8.25), în timp ce la domeniul Agronomie s-a intrat cu 7,80. „Avem ceva elemente de satisfacţie prin faptul că avem un număr mai mare de candidaţi decât anul trecut. De asemenea, avem tineri cu medii bune la toate specializările şi medii minime de intrare uşor mai ridicate sau la fel ca anul trecut. Există interes faţă de domeniile noastre, iar acest lucru ne bucură şi ne face să ne preocupăm tot mai mult de pregătirea lor. Absolvenţii pot profesa şi în străinătate, mai ales cei cu profesii reglementate în UE, cum sunt medicii veterinari“, a punctat rectorul Vasile Vîntu.

Înscrierile pentru admiterea la ciclul de studii de licenţă continuă la Universitatea Tehnică până pe 29 – 30 iulie la şapte facultăţi – Construcţii şi Instalaţii, Construcţii de Maşini, Inginerie Electrică, Hidrotehnică, Mecanică, Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, Textile – Pielărie.

Comentarii