Alibec is back!

vineri, 19 august 2016, 01:43
3 MIN
 Alibec is back!

 Astra Giurgiu – West Ham United 1-1 (0-1) în prima manşă din play-off-ul Ligii Europa

 
 
 
Astra: Lung – Vangjeli (’58 – Alibec), Geraldo, Fabricio, Moraes – Săpunaru, Lovin – Ioniţă (’85 – Florea), Seto, Teixeira (‘90^4 – Balaure) – Niculae. Antrenor: Marius Şumudică.
West Ham: Randolph – Byram, Oxford, Ogbonna, Burke– Tore (’77 – Brown), Noble, Obiang, Antonio – Calleri (’63 – Collins), Valencia (’63 – Carroll). Antrenor: Slaven Bilic.
Arbitru: Artur Dias (Portugalia).
Cartonaşe galbene: Săpunaru, Vangjeli, Geraldo / Byram, Oxford, Antonio
 
0-1, min. 45: Noble transformă cu siguranţă un penalty, dictat la un henţ în careu comis de Săpunaru.
1-1, min. 83: în urma unui corner, Alibec s-a întors şi a şutat la colţul lung, dintr-un unghi foarte ascuţit.
 
Probabil că multă lume şi-a dorit ca măcar scorul obsesiv de marţi, înregistrat pe Arena Naţională să se repete şi pe stadionul “Marin Anastasovici” din Giurgiu. Premise existau, fiindcă, la ora actuală diferenţa Astra – Steaua este similară cu City-West Ham. Iar desfăşurarea locului din prima repriză a arătat clar diferenţa dintre Premier League şi Liga I. Aproape la fel ca marţi. “Ciocănarii” au acţionat la început pe contraatac, faze pe care se simţeau aproape la fel de bine cu “cetăţenii” şi apoi au luat jocul pe cont propriu. Noi venitul Calleri s-a prezentat primul în faţa lui Lung, trimiţănd cu capul pe lângă poartă (‘9), Antonio a trimis un “cap” şi mai parşiv, cu pământul,obligându-l pe Teixeira să scoată în corner de pe linia porţii (’12), iar Geraldo a salvat în faţa percutantului ecuadorian Enner Valencia, care efectuase o frumoasă acţiune personală. Între timp, “astralii” au zvâcnit doar prin şuturi de la distanţă, însă şi la acest capitol între Alibec & Budescu şi Ioniţă e mare, mare diferenţă. Şi când giurgiuvenii se gândeau că scapă ieftin cu 0-0 la pauză, a intervenit gafa lui Săpunaru, henţul acela stupid, care a condus la deschiderea scorului.
Poate şi cu amintirea eliminării de anul trecut în faţa Astrei, “ciocănarii” dirijaţi de Slaven Bilic au făcut un pas înapoi la pauză, permiţându-le gazdelor să îndrăznească ceva mai mult şi preferând acţiunea pe contraatac, cu predilecţie pentru Valencia. Geraldo a avut o centrare interesantă care n-a ajuns la Săpunaru (’50), o combinaţie frumoasă l-a avut pe Alibec ca punct terminus, iar Moraes a încercat poarta de la distanţă cu un şut puternic, atacantul aşteptat ca un salvator pentru Astra finalizând dezastruos o pasă primită de la Geraldo. Dar tot de la Alibec a venit şi golul egalizator, după ce cu trei minute în urmă, Brown şi Antonio au fost aproape de 2-0. Cu patru jucători de profil ofensiv, Astra lui Şumudică a forţat victoria, dar nici Texeira, nici Seto, n-au avut stropul de inspiraţie în plus. 
 
 

Comentarii