De Sănătate

Punem punctul pe știi

Alimentele care au un gust mai bun in ianuarie decat in restul anului

vineri, 15 ianuarie 2016, 13:37
1 MIN
 Alimentele care au un gust mai bun in ianuarie decat in restul anului

Daca ti-ai propus ca anul acesta sa mananci mai sanatos, trebuie sa incepi cu alimentele-vedeta ale acestei luni. Chiar si in mijlocul iernii iti poti face plinul de vitamine. 

Clementinele

O singura clementina contine 60% din doza de vitamina C recomandata zilnic. Sunt usor de mancat, sunt gustoase si le poti lua oriunde cu tine. 

Varza de Bruxelles

Chiar daca are o reputatie mai proasta din cauza gustului, este la fel de sanatoasa ca broccoli si alte alimente-minune care lupta impotriva cancerului si a inflamatiilor. Plus ca sunt bogate in fibre, potasiu, vitamina A si C, fier si putine calorii.

Morcovii

Sunt superalimente si nu degeaba. Au mai mult de 400% mai mult decat doza zilnica necesara de vitamina A. Plus ca sunt o gustare excelenta care satisface pofta de dulce.

Pastrarnacul

Este o alta leguma radacinioasa perfecta pentru gatit pe timp de iarna, plina de fibre, vitamina C si potasiu. 

Grapefruitul

Grapefruitul este un aliment foarte special, intrucat, consumat cu proteine, accelereaza procesul de ardere a grasimilor si astfel se ajunge la slabire. Grapefruitul contine si multe fibre, vitamina C si acid folic, dar si o cantitate impresionanta de licopen, substanta care previne tumorile si ne fereste de cancerul de piele, de plamani, de colon sau de san.

reteteperfecte.md

Comentarii