De Business

Punem punctul pe știi

Angajaţii ieşeni din IT cred că Amazon are cel mai atractiv pachet salarial

marți, 03 octombrie 2017, 07:15
2 MIN
 Angajaţii ieşeni din IT cred că Amazon are cel mai atractiv pachet salarial

Pe baza unui chestionar completat de un număr de aproape 700 de angajaţi în IT&Outsourcing la companiile din Iaşi, revista PINmagazine.ro a realizat un studiu interesant care arată care sunt companiile cele mai bine văzute dar şi unde sunt cele mai atractive pachete salariale.

Astfel, la capitolul notorietate, peste 90% dintre participanţi au ales Amazon pe primul loc, apoi Continental, Endava, Xerox, Centric, Bitdefender, Capgemini, Ness şi altele. De aici rezultă că cele mai renumite firme dintr-un număr de 49, câte a cuprins chestionarul, sunt cele de care s-a auzit cel mai des. Tot cam acestea sunt şi cele mai cunoscute dintre ele, cele mai familiare, însă într-o altă ordine. Pe primul loc se află Continental, pe locul doi Amazon, apoi Endava, Centric, SCC, Bitdefender, Xerox, Ness, etc.

Surprinzător este însă clasamentul la capitolul imagine de ansamblu al acestor companii, adică imaginea pozitivă a acestora. Pe primul loc în top 10 urcă Grapefruit, apoi Bitdefender, Gemini CAD System, urmate de alte companii mai puţin cunoscute, Amazonul şi Centricul prinzând coada topului. La capitolul bani, cei care au completat chestionarele sunt de părere că cel mai atractiv pachet salarial este la Amazon, urmat de Travel Tech, Bitdefender, Fortech, Tivo, Gemini CAD System, Ubis, Code932, NTT Data şi Youngculture. De asemenea, cele mai inovative locuri de muncă, în opinia IT-iştilor români, sunt Gemini CAD System şi Grapefruit, cele mai multe oportunităţi de învăţare, cea mai mare transparenţă internă şi cele mai bune relaţii între angajaţi – manager se găsesc la Grapefruit şi Thinslices.  Companiile unde există cele mai mari posibilităţi de angajare sunt Cegeka, Thinslices, Grapefruit, Gemini CAD System, Bitdefender, Centric, Endava, Amazon iar cele unde tinerii au cele mai mari posibilităţi de afirmare sunt Bitdefender, Grapefruit, Youngculture, Gemini CAD System, pe ultimele locuri în top 10 fiind Endava şi Continental.

Studiul a mai conţunut, printre altele şi un top a celor mai implicate companii în viaţa socială şi comunitară. Primele două locuri sunt adjudecate de Grapefruit şi Gemini, urmate de HEG, Centric, Envada şi Bitdefender. Pe locul 9 şi 10 se află Amazon şi Continental. Studiul a fost făcut pe angajaţi care au cel puţin un an de când lucrează în acest domeniu. 

 

 

Comentarii