Atentatele din Boston: Suspectul prins de politie, grav ranit, este in spital

sâmbătă, 20 aprilie 2013, 14:29
2 MIN
 Atentatele din Boston: Suspectul prins de politie, grav ranit, este in spital

Cel de-al doilea suspect in atentatele de la maratonul din Boston, Djokhar Tsarnaev, a fost spitalizat vineri noapte, in stare grava, dupa capturarea sa de catre politie, au anuntat autoritatile americane, transmite AFP.

"Suspectul este intr-o stare grava, la spital", a declarat in cursul unei conferinte de presa seful politiei din Boston, Ed Davis.
 
"Locuitorii din Boston si din regiune pot fi siguri ca amenintarea a luat sfarsit", a adaugat el, dupa aproape o ora de la arestarea tanarului de 19 ani, care a avut loc vineri seara, in jurul orei locale 20.45 (sambata, 03.45, ora Romaniei).

"A existat un apel catre politia din Watertown", a povestit Ed Davis jurnalistilor. "Un barbat a iesit din locuinta sa, dupa ce a stat in casa toata ziua, conform instructiunilor noastre. A iesit si a vazut sange pe o barca din curtea sa. A deschis prelata barcii si a vazut inauntru un om plin de sange".

Barbatul a anuntat imediat politia, declansand interventia fortelor de ordine.

Un elicopter, cu ajutorul unei tehnologii infrarosu ce permite reperarea emisiilor de caldura, a confirmat prezenta suspectului sub prelata.

"Am avut un schimb de focuri cu suspectul, care se afla in interiorul barcii, iar, in final, echipa FBI specializata in salvarea de ostatici a patruns in barca si l-a capturat pe suspect, care era inca in viata", a precizat seful politiei din Boston.

Negociatorii au incercat inainte sa-l determine sa iasa de bunavoie din barca, a explicat el, insa Djokhar Tsarnaev "nu a comunicat deloc".

Vanatoarea celui de-al doilea cecen suspectat ca a organizat atentatele de la maratonul din Boston a luat sfarsit in noaptea de vineri spre sambata, cand Djokhar Tarnaev (19 ani), a fost gasit de politisti ascuns intr-o barca din curtea unui localnic. Oficialii americani le-au multumit locuitorilor din Boston, suspectul fiind prins datorita apelului primit de politie de la un localnic, a scris presa americana.

Djohar Tarnaev a fost capturat, dupa ce fratele sau fusese deja prins de politie in urma cu o zi, dar a murit in urma ranilor produse in schimbul de focuri de autoritatile.

"CAPTURAT!!! Vanatoarea s-a terminat. Cautarea s-a incheiat. Teroarea s-a terminat. Justitia a castigat. Suspectul a fost arestat", a scris politia din Boston pe Twitter. (Hotnews.ro)

Comentarii