Au uitat să dea goluri

luni, 06 aprilie 2015, 01:43
5 MIN

 

Eficacitate minimă în primele meciuri ale etapei a XXIV-a din Liga I. Scandal cât Pietricica la Piatra Neamţ, finanţatorul Ceahlăului, Angelo Massone a făcut afirmaţii incendiare la adresa fotbalului românesc. Fundaşul Viitorului, Bogdan Mitrea, fost la CSMS a devenit primul marcator al Ligii I

 

 
 
* Dinamo – FC Botoşani 0-0. Considerat, aprioric, ca un derby, partida a fost un fel de ţurcă între două echipe dezabuzate şi lipsite de obiectiv deşi despre oaspeţi nu s-ar putea spune acest lucru. În general, “câinii” au dominat teritorial, cel mai periculos fiind polonezul Bilinski, însă portarul Curileac a prins o zi bună: “Ce să facem dacă suntem într-o ţară cu jumătate dintre echipe în insolvenţă, iar cealaltă se bate pentru cupele europene?”, s-a întrebat la sfârşitul meciului, antrenorul moldovenilor, Leo Grozavu.
* Oţelul Galaţi – CSU Craiova 0-1 (0-0). Bawab (’58). Dacă facem abstracţie de mega-depunctarea CFR Cluj, la cea mai slabă ec hipă a campionatului, Oţelul Galaţi, nici norocul nu trage. “Diamantul” Florin Cernat a tras echipa după el, dar mai trebuie acolo câţiva jucători ca să se mai înscrie goluri. Nu întâmplător, fosta campioană este cea mai ineficace echipă din tot campionatul cu nouă goluri în 24 de etape. Mai pragmatică, formaţia olteană a reuşit un gol şi a reuşit să-şi păstreze avantajul. Cât despre Galaţi, se vorbeşte deja şi de schimbarea lui Florin Marin, dar poate că s-a amânat după Florii.
* Astra Giurgiu – CFR Cluj 0-1 (0-0). Larie (’55). Omul care a ratat calificarea feroviarilor în finala Cupei României, fundaşul Ionuţ Larie s-a răzbunat la Giurgiu şi a adus o victorie nescontată în fief-ul lui Dorinel Munteanu. Trebuie spus că, în afară de gol, cea mai mare ocazie tot oaspeţilor a aparţinut, Silviu Lung deviind providenţial un şut al lui Tadé. Cât despre Astra, este greu de crezut cât a atârnat condamnarea patronului Ioan Neculaie în moralul jucătorilor. Dacă privim ce a fost în teren, se pare că vedeta Fatai a fost cel mai afectat.
“U” Cluj – Rapid Bucureşti 1-0 (0-0). Castillion (’56). Împestriţata echipă a Giuleştilor a suferit o înfrângere pe care n-ar fi meritat-o, după cum au decurs ostilităţile de până atunci. Însă antrenorul clujean Adrian Falub a scos asul din mânecă, Nuno Viveiros, care l-a servit bine pe Castillion şi acesta a profitat de ieşirea aiurea a portarului Buchta. Primul gol al “şepcilor roşii” din retur a însemnat şi prima victorie. Cât despre Rapid, finanţatorul Valerii Moraru era foarte furios pe jucători şi, mai ales, pe antrenorul Cristi Pustai.
* Concordia Chiajna – FC Braşov 1-1 (1-0). Bucurică (’29) / Leko (‘90^1). Concordia a dovedit din nou că este o echipă care joacă mai bine pe coclauri străine decât acasă la ea, însă antrenorul Marius Şumudică este cel care n-a ştiut să-şi înveţe ciracii să păstreze un avantaj până la final. La o verticală trasată în careu, fundaşul Leko a reluat în plasă, deşi era căzut. Şumudică a încheiat meciul în tribune, fiind eliminat în min. 90, pentru că a depăşit spaţiul tehnic.
* Ceahlăul Piatra Neamţ – FC Viitorul 1-2 (1-1). Achim (’45) / Mitrea (’43, ‘90^4) – toate din penalty. Partidă cu multe faze controversate, inclusiv cele trei lovituri de pedeapsă acordate: la prima, Achim a comis un sfert de fault şi un sfert de henţ, suficient pentru ca arbitrul Dragoş Istrate să arate punctul cu var; golul egalizator, înscris de Achim, a fost în urma unui henţ, iarăşi discutabil, comis de Ţîru. În min. 62, Daminuţă a înscris dintr-o lovitură liberă de la16 metri, perfect executată, dar Istrate a anulat golul pentru că jucătorul Viitorului a tras înainte de fluierul arbitrului. În sfârşit, în ultimele secunde, un nou penalty obţinut de Mitriţă, a inflamat banca nemţeană. Finanţatorul nemţean Angelo Massone a pătruns în teren pentru a se răfui cu arbitrul, fiind scos de forţele de ordine. La final, Hagi i-a spus ironic lui Massone “Benvenuto in Romania”. Massone a dat declaraţii incendiare la DigiSport: "În România tot fotbalul este murdar şi trebuie schimbat. Trebuie schimbat totul în acest fotbal murdar românesc, suporterii s-au săturat. declarat Massone la DigiSport. Rezultatul apropie şi mai mult echipa nemţeană de Liga a II-a, în timp ce Viitorul se poate gândi chiar la Cupele Europene. Iar fundaşul Viitorului, Bogdan Mitrea, a trecut, cu 13 reuşite, în fruntea marcatorilor.
* Gaz Metan Mediaş – Steaua 1-2 (1-1). Roman (’20) / Prepeliţă (’11), Popa (’52). O partidă agreabilă în care Gazul a încercat să contracareze prin ambiţia disperării experienţa superioară a bucureştenilor. Nu a reuşit, însă şi şansele de evitare a retrogradării au scăzut simţitor pentru medieşeni.
Astăzi se joacă ultimul meci al rundei, Petrolul Ploieşti – Pandurii Târgu Jiu, de la ora 20:30, transmis de DigiSport 1 şi Look TV.
Etapa viitoare (7-9 aprilie): CSU Craiova – “U” Cluj, CFR Cluj – Oţelul Galaţi, CSMS Iaşi – Dinamo (marţi): FC Botoşani – Concordia Chiajna, FC Viitorul – Gaz Metan Mediaş, Rapid – ASA Târgu Mureş (miercuri), FC Braşov – Ceahlăul Piatra Neamţ, Pandurii Târgu Jiu – Astra Giurgiu, Steaua – Petrolul (joi).
 
Au mai rămas doi
Steaua şi FC Botoşani au rămas singurele echipe care şi-au păstrat tehnicienii cu care au început campionatul, Constantin Gîlcă, respectiv, Leo Grozavu. Aceasta pentru că, după meciul Concordia – FC Braşov, Marius Şumudică, a fost demis de preşedintele clubului ilfovean, Cristian Tănase. "Am renunţat la colaborarea cu Şumudică, i-am transmis prin antrenorul secund, Bogdan Andone pentru că el deja plecase de la stadion. şi rezultatele Şi comportamentul dânsului ne-au deranjat. Eu nu i-am făcut niciun rău, iar declaraţiile lui că nu tragem toţi în aceeaşi barcă nu au făcut cinste într-un fotbal care oricum este aşa cum este. Nu ne-am gândit nicio secundă, decizia a venit spontan, din cauza rezultatului şi a comportamentului său. Nu avem încă o variantă de antrenor", a declarat Cristian Tănase, preşedintele clubului, la Look TV.
 
 

 

Comentarii