De Business

Punem punctul pe știi

BCR are 490 milioane lei pentru Prima Casă

marți, 17 februarie 2015, 02:50
2 MIN
 BCR are 490 milioane lei pentru Prima Casă

Banca Comercială Romană (BCR) estimează că va acorda peste 7.500 de noi credite Prima Casă. Recent, instituţia bancară a obţinut un plafon de 490 milioane lei în cadrul programului Prima Casă, sumele pot fi folosite la achiziţia oricărui tip de locuinţă prin aceast program.

“BCR a primit un plafon în valoare de 490 milioane lei pentru acordarea de garanţii în cadrul programului Prima Casă 7. Preconizăm că vom utiliza integral plafonul alocat şi vom avea nevoie de plafon suplimentar spre sfârşitul anului”, a declarat Ioana Mihai, şeful Departamentului Credite Garantate din cadrul BCR. În cadrul programului Prima Casă 6, banca a acordat aproximativ 6.000 de credite, iar de la începutul programului şi până în prezent circa 38.000 de credite, în valoare de peste 6,3 miliarde lei. “Evoluţia vânzărilor de credite ipotecare în 2014 a arătat o creştere a creditului ipotecar standard, ce a egalat vânzările prin programul Prima Casă, dar la finalul plafonului alocat Programului, evoluţiile au indicat vânzări mai puternice pe Prima Casă. Pe perioada derulării Programului, creditul Prima Casă şi-a păstrat atractivitatea în special pentru tinerele familii care au putut beneficia de un avans scăzut şi condiţii avantajoase de costuri”, au mai indicat oficialii băncii.

Rata la un credit Prima Casă este calculată în funcţie de indicele Robor la 3 luni + 2,3 marja pentru clienţii care primesc salariul într-un cont BCR. Un calcul orientativ, realizat de BCR, arată că dobânda efectivă DAE este de 4,13% pentru un credit în valoare totală de 160.000 lei, pe 30 de ani, dobânda variabilă fiind de 3,8% (Robor 3 luni + 2,3%). Taxa de evaluare ajunge la 370 lei inclusiv TVA, rata lunară pentru un credit fiind de 746 lei, iar valoarea totală platibilă este 275.536 lei.

 

 

 

Comentarii