Ce produse veți găsi la magazinul care se deschide în Grădina Botanică

sâmbătă, 18 februarie 2017, 02:59
2 MIN
 Ce produse veți găsi la magazinul care se deschide în Grădina Botanică

Universitatea „Alexandru Ioan Cu­za“ din Iaşi a finalizat proiectarea pentru construirea unui magazin cu su­veniruri care să funcţioneze în Grădina Botanică „Anastasie Fătu“ şi care să aibă drept beneficiari vizitatorii acesteia.

Planurile instituţiei de învăţământ superior sunt ca intrarea în Grădină să se facă pe o singură poartă, la fel ca ieşirea, iar la ieşire să există şi un punct de vânzare care să pună la dispoziţie inclusiv elemente specifice Grădinii Botanice (flori, seminţe, aranajamente florale) cât şi diverse produse cu însemnele universităţii.

În momentul de faţă, UAIC are mai multe puncte de vânzare mobile cu produse ale instituţiei de învăţământ superior care sunt amplasate, de regulă, în diferite locuri în funcţie de evenimentele universităţii.

Magazinul ce urmează a fi deschis în Grădina Botanică este gândit de către reprezentanţii UAIC ca fiind o metodă de a suplimenta veniturile instituţiei, ce urmează a fi oferite atât către cercetare, cât şi de îmbunătăţire minoră în infrastructură.

Unul dintre cele mai noi produse care ar putea fi comercializate acolo este „Vinul lui Cuza“, un vin de protocol, a cărui marcă a fost înregistrată deja la OSIM, alături de o serie d eti­chete, realizat în întregime din struguri din Grădina Botanică. 

Reprezentanţii universităţii au precizat pentru „Ziarul de Iaşi“ că, cel puţin la început, vinul va fi realizat de către o firmă, serviciul urmând să fie externalizat fiindcă UAIC nu dispune de tehnologia de a îmbutelia o cantitate atât de mare.

Se estimează, fiindcă până în prezent nu a fost ţinută o evidenţă exactă, că s-ar putea obţine aproximativ zece tone din ce dispune acum universitatea în Grădina Botanică, luându-se în calcul pe viitor identificarea unor metode pentru a monetiza investiţia.

Comentarii