Cine apără în sezonul viitor?

joi, 04 iunie 2015, 01:43
3 MIN
 Cine apără în sezonul viitor?

 

CSMS le-a prelungit contractele lui Grahovac şi Caparco, însă ambii sunt tentaţi să plece. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, sunt doriţi Pleşca şi Hotoboc

 
Unul dintre cele mai sigure posturi pe care le-a avut CSMS în returul sezonului recent încheiat a fost cel de portar. Branko Grahovac a avut evoluţii de excepţie în aproape toate partidele în care a jucat, iar Alessandro Caparco s-a remarcat în meciurile care au deschis şi închis a doua jumătate a campionatului, cu FC Viitorul şi Steaua. Acest lucru i-a determinat pe conducătorii CSMS să le prelungească celor doi contractele pentru încă un sezon. Cum acţiunea a fost unilaterală, bazată pe o clauză a înţelegerii din sezonul trecut, care a fost activată de club, în ambele cazuri au apărut discuţii. Asta mai ales că genul de contracte pe care Iaşul le-a folosit sunt valabile doar pe plan intern, nefiind recunoscute de  FIFA . Drept urmare, jucătorii pot cere să devină liberi şi chiar să obţină acest statut, însă abia după câteva luni, interval în care cazurile vor fi judecate de comisiile interne şi de forul mondial.
Cel mai vocal a fost Grahovac, care acceptase vara trecută unul dintre cele mai mici salarii din lot, 2 500 de euro lunar, doar pentru a reintra în circuitul Ligii I, după experienţa din liga a doua turcă. Evoluţiile de excepţie din retur l-au făcut pe sârb să intre în vizorul altor cluburi, între care şi Steaua, care i-au promis salarii mult mai atractive. Drept urmare, Branko a cerut dublarea salariului la CSMS. Conducerea l-a refuzat însă, prevalându-se de înţelegerea semnată vara trecută, care putea fi prelungită automat cu o mărire de salariu de doar 500 de euro pe lună. Poziţia lui Grahovac şi ieşirea lui de la sfârşitul meciului cu CFR Cluj nu a fost pe placul şefilor clubului şi nici a antrenorului Nicolo Napoli, care nu l-a convocat în lotul pentru partida cu Steaua. Nici vacanţa nu a calmat total spiritele. La ora actuală, Iaşul e dispus să se despartă de Grahovac, însă doar în schimbul unei sume de bani, CSMS aşteptând ca Steaua, care crede că jucătorul e liber, să demareze tratative de transfer.
În ceea ce-l priveşte pe Caparco, acesta nu s-a mulţumit cu statutul de rezervă, pe care l-a avut în retur. Având şi un salariu mare, 3 500 de euro în sezonul viitor, italianul a primit acceptul conducerii de a-şi căuta o altă echipă, CSMS dorind să obţină fie o sumă de bani, fie jucători de pe urma acestuia. Caparco e în discuţii cu FC Voluntari şi cu Pandurii Tîrgu Jiu, în ultimul caz existând discuţii legate de Ciucur.
Poziţia conducerii clubului în legătură cu Grahovac şi Caparco a fost exprimată de preşedintele Florin Prunea: “I-am notificat pe Grahovac şi Caparco în termenul legal prevăzut, amândoi sunt sub contract cu noi. Contractele noastre sunt valabile în ţară, nu cred că cineva riscă să depună memorii şi să stea şase luni pe bară, până la clarificarea lor. Dacă vor să plece, cluburile care îi doresc trebuie să ne contacteze. Dacă ofertele ne convin, le putem da dezlegare”.

În cazul în care Grahovac şi Caparco vor pleca, CSMS are pregătite variante pentru ca Dorinel Nicuşor Grecu să nu devină primul portar, Răzvan Pleşca şi Dumitru Hotoboc fiind principalele ţinte. Fost portar al Politehnicii Iaşi, Pleşca are 33 de ani şi mai este sub contract pentru încă un sezon cu Gaz Metan Mediaş, în timp ce Hotoboc (37 de ani) e liber după ce a fost legitimat ultima dată la Oţelul Galaţi.

 

 

Comentarii