Clădirea de birouri şi căminul Electromontaj s-au branşat la Veolia

miercuri, 10 februarie 2016, 02:56
1 MIN
 Clădirea de birouri şi căminul Electromontaj s-au branşat la Veolia

Sistemul centralizat de încălzire a mai recuperat un client. Veolia Energie va prelua în sistemul de termoficare centralizat clădirea de birouri şi căminul de garsoniere al Electromontaj SA, din zona Manta Roşie.

„Economiile de costuri, calitatea şi continuitatea în furnizarea apei calde şi a căldurii, eficienţa energetică, siguranţa în funcţionare şi protecţia mediului înconjurător, iată principalele argumente pentru care conducerea respectivei societăţi a hotărât să renunţe la cazanele pe gaze naturale, pe care le folosea de 16 ani, şi să revină la sistemul centralizat. Ansamblul de clădiri va fi dotat cu modul termic individual, complet automatizat, cu monitorizarea non-stop a parametrilor din dispeceratul Veolia. Echipamentul va asigura clientului independenţă 100% în ceea ce priveşte pornirea şi oprirea încălzirii, dar şi optimizarea consumului de apă caldă şi căldură, în funcţie de cerinţele ocupanţilor“, se menţionează într-un comunicat al Veolia.

Conform reprezentanţilor companiei, randamentul de producere a energiei termice va creşte cu 22% prin includerea în sistemul centralizat, faţă de cazanele pe gaze naturale, iar economiile de costuri în comparaţie cu varianta actuală vor ajunge la 31% din factură, respectiv la 26.000 lei anual. Clădirea de birouri şi căminul de garsoniere al Electromontaj SA vor consuma anual aproximativ 250 de gigacalorii, echivalentul a două blocuri cu câte patru etaje.

Comentarii