Colegiul „Eminescu” dă concurs pentru clasa a V-a în aprilie

marți, 16 februarie 2016, 02:52
2 MIN
 Colegiul „Eminescu” dă concurs pentru clasa a V-a în aprilie

În „sesiunea” de examene pentru ocuparea unui loc la clasa a V-a la unul dintre colegiile de elită din urbea nostră, s-a stabilit data de concurs şi la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Iaşi. Acesta va organiza Concursul „Eminent” sâmbătă, 2 aprilie, începând cu ora 9. Evaluarea participanţilor va dura două ore şi va consta într-o lucrare scrisă care cuprinde un test de limba română, un test de matematică şi un test de cunoştinţe generale de istorie şi geografie.  

Pentru fiecare disciplină se acordă câte 100 de puncte, punctajul maxim total fiind de 300 de puncte. Rezultatele se vor afişa în aceeaşi zi, după ora 20, iar contestaţiile se depun pe 3 aprilie, la secretariatul şcolii. „Pentru anul şcolar următor avem un număr de patru clase, dar deoarece o parte din locuri se ocupă de elevii noştri, pentru concurs rămân cam 30 de locuri, adică o clasă. Va fi o singură probă cu subiecte din cele patru discipline, iar proba se va termina la ora 11”, a precizat Gabriela Săndulescu, directorul Colegiului "Eminescu". Pentru mai multe detalii puteţi suna la numărul de telefon: 0232/215.746.

În martie vor avea loc alte trei concursuri la Colegiul Naţional, Colegiul "Negruzzi" şi Colegiul "Racoviţă". Astfel, Concursul de matematică „Alexandru Myller” de la Colegiul Naţional  se va desfăşura pe 12 martie, în intervalul orar 09-10.15, iar proba scrisă va dura 75 de minute. Concursul de limba română „Nicolae Labiş” va avea loc în aceeaşi zi, de la ora 10,45 până la ora 12. Înscrierile se fac în perioada 22 februarie – 10 martie, pe baza copiei certificatului de naştere al copilului, la secretariatul Colegiului Naţional.

Mai multe detalii puteţi obţine de la numărul de telefon: 0232/214.036. „În anul şcolar 2016-2017 vor exista şase clase de-a V-a cu un număr de 180 de locuri, adică vor fi 30 de elevi în clasă”, a precizat Cristina Vâlcu, directorul Colegiului Naţional din Iaşi.

Elevii care doresc să se înscrie la concurs vor avea de recapitulat la matematică: numerele naturale, operaţii cu numere naturale, metode de rezolvare a problemelor de aritmetică, elemente de geometrie şi probleme de logică. La limba română, candidaţii trebuie să insiste pe textul literar, textul  narativ, personajul literar, poezia, textul nonliterar, textul scris, elemente de punctuaţie, lexicul, fonetică etc. Primul concurs va avea loc însă pe 5 martie, la „Negruzzi”, iar pe 19 martie, la „Racoviţă”.

 

 

 

Comentarii