Comoara iubirii descoperită de un diplomat francez într-o pivniță

miercuri, 03 februarie 2016, 12:17
1 MIN
 Comoara iubirii descoperită de un diplomat francez într-o pivniță

Jean-Yves Berthault este un diplomat francez, vorbitor fluent de engleză, care, datorită profesiei sale, a călătorit prin toată lumea. Într-o zi, aflat la Paris, a făcut o descoperire fabuloasă: o ladă plină de scrisori de dragoste! 

În 2012, în timp ce ajuta o prietenă să golească pivniţa locuinţei sale din Paris, Jean-Yves Berthault a dat peste o ladă veche, îngropată sub o grămadă de ziare îngălbenite. Deschizând-o, a descoperit că era plină de scrisori ce datau din 1928, semnate de o femeie pe care o vom numi Simone.

A fost începutul unui proiect ce va dura doi ani, pe parcursul căruia Jean-Yves Berthault a aranjat scrisorile în ordine cronologică şi a adăugat note care explicau contextul cultural. În prezent, scrisorile reprezintă o mărturie a unei poveşti de dragoste unice şi a unei perioade istorice de maximă efervescenţă.

Testând limitele sale şi pe ale amantului ei ca să obţină plăcerea, Simone poate fi văzută ca o femeie înaintea timpului său, a cărei atitudine nonconformistă ne contestă prejudecăţile privind sexualitatea feminină şi a dus, în cele din urmă, la propria decădere. 

Citeste mai mult pe Evzpremium.ro

Comentarii