De Business

Punem punctul pe știi

Compania Endava s-a extins la Iaşi şi caută 70 de specialişti IT

Firma a închiriat de la Palas o clădire de birouri cu o suprafaţă de 2.000 mp.

joi, 14 septembrie 2017, 07:00
3 MIN
 Compania Endava s-a extins la Iaşi şi caută 70 de specialişti IT

Unul dintre cei mai mari angajatori din judeţul nostru în domeniul de IT a sărbătorit ieri de două ori. Firma Endava a împlinit 10 ani de când şi-a deschis la Iaşi primul sediu de birouri iar de luna aceasta s-a extins într-o altă clădire din Complexul Palas. Endava deţine birouri în două clădiri United Business Center.  Trei etaje din cinci în prima, iar pe a doua o deţine în totalitate. În prezent, la Endava Iaşi lucrează 430 de angajaţi şi vor mai fi angajaţi până la sfârşitul anului încă 70 de specialişti IT, care să lucreze în noul sediu. 

Special pentru acest eveniment a venit John Cotterelle, CEO Endava, care a ţinut să treacă în revistă istoria firmei pe care o reprezintă. „Suntem în topul angajatorilor în fiecare oraş în care avem birouri. România este ţara unde avem cei mai mulţi angajaţi, 2.300, în Bucureşti, Piteşti, Cluj, Tg. Mureş şi Iaşi. La Endava, totul este despre cum să ajutăm clienţii să evolueze în afaceri, iar noi am devenit foarte eficienţi în asta. IT este domeniul care se dezvoltă foarte accelerat şi care va transforma societatea radical în următorii 15 ani. Am început din Londra, apoi ne-am extins în Moldova, România”, a mărturisit acesta în cadrul conferinţei de presă de ieri, eveniment care a avut loc începând cu ora 10.30. Noul sediu are o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi şi are o capacitate de 200 de angajaţi.

Despre cei 10 ani de zile, în care Endava a colaborat cu clienţi din diferite domenii, cum ar fi zona financiar-bancară, cea de asigurări, telecom, etc., John Cotterelle a mai menţionat: „Primul nostru birou în SUA a fost în Columbia. Scopul nostru este să facem acest domeniu, de IT, mai atrăgător, ne concentrăm mult pe faptul că avem ce învăţa unul de la celălalt şi că într-o afacere trebuie să-ţi creezi relaţii. Investim în programe, în oameni. Am venit aici acum 10 ani pentru că am văzut o mare oportunitate de a crea o comunitate Endava şi pentru că aveţi un mediu universitar care oferă oameni pregătiţi pe IT. De asemenea, sunteţi buni vorbitori de limba engleză, mai buni decât credeţi. Şi nu poţi dezvolta nimic dacă nu poţi comunica foarte bine”, a mai precizat John Cotterelle, CEO Endava. Firma a deschis centrul de livrare din Iaşi în 2007, fiind printre primele companii de IT din afara Iaşiului iar în 2010, compania s-a mutat într-un birou modern deschis în complexul Palas. Pragul de 300 de specialişti IT a fost depăşit în 2015, urmând ca până la finalul lui 2017, să ajungă la 500 de angajaţi, conform planurilor de dezvoltare pentru anul în curs.

Specializările pe care compania doreşte să le acopere prin atragerea de noi talente în 2017 sunt Java, .NET, Mobile şi testare. Endava oferă tinerilor angajaţi şi traininguri tehnice şi de soft skills, teambuildinguri, career coaching dar şi posibilitatea de a participa la diverse proiecte. „Unul dintre aspectele cele mai atractive în dezvoltarea carierei în Endava este obţinerea experienţei de lucru într-o industrie specifică, a suportului de care se bucură angajaţii pentru a-şi îmbunătăţi abilităţile tehnice, având oportunitatea de a interacţiona îndeaproape cu fiecare dintre clienţi, învăţând aşadar din realitatea lor, astfel încât livrarea proiectelor să fie cât mai calitativă şi adaptată pe nevoile acestora”, menţionează Roxana Leatu, Delivery Manager al Centrului din Iaşi.

În ultimele 12 luni, Endava a avut o creştere de peste 20% a numărului de angajaţi, iar într-un top al companiilor de software din România publicat recent de Ziarul Financiar, Endava este pe poziţia 3 după cifra de afaceri. Firma colaborează atât cu liceele din Iaşi cât şi cu universităţile, organizând pentru elevii de la profil real un program de internship de o săptămână la sediul din Palas. Endava este o companie privată de servicii IT cu peste 16 ani de experienţă în colaborarea cu unele dintre cele mai importante companii din domeniul serviciilor financiar-bancare, asigurări, telecomunicaţii, media, tehnologie, sau comerţ şi transporturi. Endava are peste 3.900 de angajaţi în locaţii din America de Nord, Europa de Vest şi centre de livrare din România, Moldova, Macedonia, Serbia, Bulgaria şi Columbia.

 

 

Comentarii