Copii leşinaţi după ce au stat ore în şir la coadă

marți, 17 octombrie 2017, 12:30
2 MIN
 Copii leşinaţi după ce au stat ore în şir la coadă

Mai mulţi copii şi adolescenţi care au venit la Iaşi pentru a participa la pelerinajul la moaştele Sf. Parascheva au necesitat îngrijiri medicale şi au ajuns la „Spitalul de Copii“ după ce li s-a făcut rău, în timp ce aşteptau la coadă. 

Medicii pediatri din Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) spun că au ajuns la spital aproximativ zece copii din Iaşi, dar mai ales din alte judeţe cum ar fi Vaslui, Neamţ, sau chiar Constanţa. Printre cele zece cazuri au fost şi câteva fetiţe care au leşinat după ce au stat la coadă mai multe ore fără să mănânce, aşteptând întâi să atingă racla. Alţi doi copii au ajuns la spital prezentând sindrom convulsiv, cunoscuţi de mai mult timp cu astfel de probleme.

„Nu erau cazuri noi precipitate de o febră sau de altceva, însă a fost de ajuns că şi-au schimbat mediul, un mediu aglomerat în aceste zile. Au fost rezolvate la noi aceste cazuri şi au plecat cu recomandări la domiciliu“, a explicat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii. Sindromul convulsiv reprezintă crize caracterizate prin contracţii musuclare involuntare, însoţite uneori de pierderea cunoştinţei, fiind o urgenţă medicală.

Medicii pediatri spun însă că numărul cazurilor nu a fost unul ieşit din comun comparativ cu alţi ani, fiind mai puţine cazuri de copii răciţi, vremea fiind una mai puţin friguroasă. Pe lângă cazurile copiilor care au ajuns de la pelerinaj la spital, duminică dimineaţa a ajuns şi un băiat de 17 ani, după ce a fost bătut de un necunoscut. Acesta a fost agresat în timp ce se afla pe bulevardul Ştefan cel Mare. Deşi se afla şi sub influenţa băuturilor alcoolice, băiatul a fost capabil să le povestească medicilor prin ce a trecut. „A ajuns la noi pe la ora 3 noaptea, cam la şase ore de la producerea evenimentului, prezenta o plagă la cap, probabil a fost bătut cu o bâtă. A fost rezolvat cazul, a plecat acasă cu recomandări, nu a pus probleme deosebite“, a completat medicul ieşean. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii