CSM Politehnica, gata de start, Interviu cu antrenorul principal Eugen Neagoe

luni, 30 ianuarie 2017, 02:43
5 MIN

 

 
CSM Politehnica Iaşi a revenit vineri din cantonamentul derulat în Antalya, iar ieri, după ziua liberă avută sâmbătă, a reluat pregătirile în Copou. Concluziile iernii şi gândurile legate de startul Ligii I au fost oferite de antrenorul principal, Eugen Neagoe.
 
 
– Numai veşti bune au venit din Turcia în perioada în care aţi fost în cantonament.
– E normal să fie aşa! Condiţiile au fost excelente, pregătirea a decurs foarte bine, băieţii au fost foarte serioşi, rezultatele obţinute în cele cinci meciuri amicale foarte tari pe care le-am disputat au fost bune. Accidentări, cu excepţia lui Mitic, care luni va efectua un nou examen RMN, şi care cred că va lucra la intensitate normală în scurt timp, nu au fost, aşa că a fost un cantonament reuşit.
 
– Nu sunt prea multe laude?
– Laudele nu trebuie să-i facă pe jucători să se mulţumească cu puţin. Firesc, îmi doresc mai mult de la jucători. Tot timpul. Şi ei cred că îşi doresc asta!
 
– Mulţumit de campania de transferări?
– Principalul lucru care trebuie spus la acest capitol este faptul că am preferat să luăm jucători pe care îşi ştiam, pe care i-am urmărit. Dacă e să ne referim la fiecare, pot spune că Răuţă, care a ajuns direct în cantonament, a început bine, pe final a fost puţin obosit, lucru normal pentru că a ratat startul pregătirii. Important este că s-a integrat rapid. Golubovic a venit şi mai târziu, este în urmă cu pregătirea fizică. La experienţa lui însă, sunt convins că va ajunge repede la nivelul optim. Panţîru este un jucător cu reale calităţi, s-a prezentat destul de bine. Sigur, nu e uşor să treci de la Liga a III-a la Liga I, e un salt mare. Proba adevărului pentru el vor fi jocurile oficiale. Pe Plămadă îl ştim, cred că se va integra rapid. Şi el va face luni un examen RMN, pentru a şti mai sigur când poate reintra. Dacă va mai veni un mijlocaş central, lotul nostru ar fi complet.
 
– Aprecieri au primit şi jucătorii tineri.
– M-a bucurat că toţi au reuşit să ţină ritmul, nu au ratat niciun antrenament. Juniorii Moldovan şi Danale au progresat vizibil. Boiciuc a început mai rău, însă pe final a avut evoluţii bune. Dacă va avea în continuare acceaşi atitudine se va renunţa la ideea cedării lui şi va rămâne în lot, mai ales că nu avem multe soluţii. O surpriză plăcută a fost Axinte, pe care l-am urmărit cu atenţie. Dacă va merge pe aceeaşi linie, va creşte rapid şi cred că nu peste mult timp va fi portarul titular al Iaşului.
 
– Chiar totul a fost perfect, nu v-a nemulţumit nimic?
– Am fost supărat din cauza modului în care am primit golurile în ultimele meciuri, cu Tosno şi cu Dunav Ruse. Au fost momente de relaxare pe care nu vreau să le mai văd în campionat.
 
– Despre jucătorii de bază din prima parte a sezonului ce ne puteţi spune?
– Au mers pe aceaaşi linie din finalul sezonului, sunt jucători importanţi pentru noi. Nu pot face remarcări, toţi s-au prezentat foarte bine.
 
– V-aţi decis? Voicu sau Bosoi, Ţigănaşu sau Sato?
– E important că este concurenţă! Aşa apare progresul. În toate compartimentele, nu numai la fundaşii laterali. Eu nu am idei fixe în ceea ce priveşte numele titularilor. La mine joacă fotbaliştii care se antrenează bine în timul săptămânii şi care au evoluţii bune în meciuri. Indiferent de nume.
 
– Trei victorii şi două remize în meciurile amicale. Aţi gândit programul astfel încât echipa să fie în formă încă de la primul meci oficial al anului?
– Nu aveam cum să fac altfel. Încă din prima etapă trebuie să rulăm la capacitate maximă dacă vrem să ne batem pentru play-off. Vreau să jucăm la nivel înalt toate cele cinci meciuri rămase din sezonul regulat şi să menţinem apoi ritmul. Va fi greu, însă nu imposibil.
 
– Aţi bătut în cuie vreun sistem de joc?
– Până la venirea lui Golubovic am mers, în principal, pe «4-4-1-1». Odată cu venirea lui Golubovic avem posbilitatea de a rula în  «4-4-2», chiar dacă unul din vârfuri se va retrage mai mult pe fază defensivă. Indiferent de sistem, ce pot să-i asigur pe suporteri este că nu ne vom apăra, vom ataca, indiferent de adversar.
 
– Vineri se reia campionatul. Bănuiesc că la Severin mergeţi cu un singur gând, victoria.
– Absolut! Cu Pandurii suntem obligaţi să câştigăm. Nu va fi deloc uşor. Dacă mergem la Severin cu ideea că Pandurii au probleme nu vom face nimic. Nu trebuie să uităm cum au jucat gorjenii în amicalele din această iarnă, nu trebuie să uităm că jucătorii de acolo au o mare dorinţă de afirmare. Trebuie să fim concentraţi la maximum pentru a începe bine campionatul. Vom pregăti cu maximă atenţie partida. Luni vom avea două antrenamente, marţi – unul, miercuri vom pleca încă de dimineaţă din Iaşi, cu avionul, la Timişoara, continuăm drumul cu autocarul la Severin unde ne vom antrena, vom mai face şi joi un antrenament la Severin, astfel încât la ora meciului să fim în formă maximă. Eu sper ca toată munca pe care am depus-o de la începutul anului să aibă efecte încă de vineri şi să începem anul cu o victorie
 
 
 

Comentarii