CSM Politehnica, la discreţia vremii

joi, 09 februarie 2017, 02:43
4 MIN

  

Jucătorii ieşeni s-au antrenat şi ieri pe terenul sintetic din Copou. Astăzi, se va lucra la gazonul arenei “Emil Alexandrescu”. În cursul după amiezii, fotbaliştii pregătiţi de Eugen Neagoe intră în cantonament. Tehnicianul are la dispoziţie doar 18 jucători
 
 
După cum v-am informat şi ieri, disputarea jocului CSM Politehnica Iaşi – Astra Giurgiu, din etapa a XXIII-a a Ligii I de fotbal, programat vineri, cu începere de la ora 20:00, este pusă sub semnul întrebării. Prognozele meteo nefavorabile şi defectarea instalaţiei de încălzire a gazonului de pe stadionul “Emil Alexandrescu” fac ca organizatorii meciului să aibă emoţii legate de modul în care se va prezenta suprafaţa de joc şi, implicit, de hotărârea arbitrului referitoare la începerea partidei.
Pentru a proteja gazonul de pe stadionul din Copou, fotbaliştii ieşeni s-au antrenat şi ieri pe terenul sintetic din imediata apropiere a arenei. “Toată săptămâna ne-am antrenat pe sintetic, cred că şi joi, la ultimul antrenament dinaintea partidei ne vom pregăti tot acolo. Am protejat cât am putut terenul mare” a declarat antrenorul principal al CSM, Eugen Neagoe.
Preşedintele clubului ieşean, Florin Prunea, a anunţat că proprietarul stadionului, Primăria Iaşi, a dat asigurări că astăzi se va lucra din plin la stadion: “Din câte mi s-a spus, astăzi va fi îndepărtată zăpada de pe stadion, vor fi făcute şi alte lucrări, astfel încât suprafaţa de joc să fie bună la ora meciului. Pot fi ceva probleme, însă cred că unele persoane de la Astra exagerează mult pe tema asta”. Preşedintele Comitetului Director al CSM Poli, Leonida Antohi, a glumit pe seama declaraţiilor antrenorului giurgiuvenilor, Marius Şumudică, tehnician care a afirmat că echipa sa nu va intra pe teren dacă terenul nu va fi bun. “Foarte bine! Câştigăm cu 3-0 şi, în plus, suntem proaspeţi la celelalte meciuri”, a spus Antohi.
Astăzi, după antrenamentul care va avea loc în cursul dimineţii, fotbaliştii ieşeni vor intra în cantonament. În condiţiile în care Ţigănaşu este accidentat, Vasile Gheorghe este suspendat, iar juniorul Danale este bolnav, Neagoe i-a convocat pentru disputa cu Astra pe toţi cei 18 jucători pe care-i are la dispoziţie, incluzându-l aici şi pe juniorul Moldovan. Subţirimea lotului îl face pe antrenor să fie îngrijorat: “Am jucat o singură etapă şi deja avem probleme, pentru că avem puţini jucători în lot. Urmează un program încărcat, sigur vor apărea mai multe suspendări şi accidentări. Sper ca în zilele următoare să mai fie aduşi măcar doi fotbalişti, pentru a avea soluţii mai multe la dispoziţie”.
Principala dilemă a lui Neagoe este legată de componenţa părţii centrale a liniei mediane, în condiţiile în care suspendatul Gheorghe este singurul mijlocaş ofensiv de meserie din lot. Lângă închizătorul Alexandru Răuţă, care va rămâne titular, ar putea apărea fie Milan Mitic, care a absentat o lungă perioadă după accidentarea suferită în cantonamentul din Antalya, fie Mădălin Ciucă, stoper de meserie, varianta Narcis Bădic, încercată în Turcia, având şanse aproape nule de a fi pusă în practică. O decizie pe marginea acestui subiect va fi luată după antrenamentul de astăzi. 
 
 
Gest umanitar al fotbaliştilor
Componenţii echipei CSM Politehnica Iaşi au făcut un apel la suporteri pentru a-l ajuta pe verişorul mijlocaşului Marian Târşa, care are nevoie urgent de o intervenţie chirurgicală la o clinică din Bucureşti, anunţă site-ul oficial al clubului ieşean.  Născut prematur, copilaşul de patru luni a trecut prin două operaţii de hernie până acum. Specialiştii cardiologi l-au diagnosticat cu ”DSV larg mal aliniere perete aortic” şi ”stenoză infundibulară largă”. Micuţul este sub tratament medicamentos, dar tratarea afecţiunii se poate face doar chirurgical. Astfel, jucătorii au demarat o acţiune umanitară şi au donat sume de bani, dar fac apel la suporterii echipei CSM Politehnica Iaşi să ajute familia mijlocaşului Marian Târşa. Jucătorii ieşeni vor oferi un tricou oficial de joc, semnat de toţi fotbaliştii, celui care oferă o sumă însemnată, necesară pentru salvarea micuţului. Donaţiile se pot face şi în timpul meciului de vineri.
 
 

Comentarii