De Business

Punem punctul pe știi

Cum poţi obţine reduceri la sălile de sport cu ajutorul unui card inteligent

joi, 12 noiembrie 2015, 02:50
4 MIN
 Cum poţi obţine reduceri la sălile de sport cu ajutorul unui card inteligent

Prin intermediul proiectului 7Card persoanele interesate de întreţinere corporală sau dans pot obţine beneficii de la societăţile unde sunt angajate.

Iniţiatorii proiectului 7Card, prin care angajaţii unor companii din marile oraşe ale ţării pot beneficia de reduceri la săli de întreţinere corporală sau dans, au lansat produsul şi la Iaşi. Deocamdată au fost semnate contracte cu 11 centre sportive, însă numărul acestora se poate modifica după ce reprezentanţii companiei Benefit Seven din Bucureşti aşteaptă acordul pentru semnarea altor contracte. Conceptul 7Card se găseşte deja în Bucureşti sau oraşe ca Braşov, Ploieşti, Cluj Napoca sau Craiova şi are aproximativ 10.000 de utilizatori. Ultimele oraşe în care s-au format reţele 7card sunt Iaşi şi Timişora şi, cel puţin în cazul capitalei moldave, co-fondatorul Andrei Creţu preconizează că în primul an 7card va avea cel puţin 1.500 de angajaţi utilizatori ieşeni. „Astăzi (n.r. – ieri) am avut o sesiune de promovare a cardului nostru la compania Continental care are peste 1.000 de angajaţi, o să vedem câţi din aceştia vor dori să obţină cardul, în condiţiile în care deja colaborăm cu societatea. Trebuie să vă spun că sunt deja câteva sute de deţinători de card în Iaşi, angajaţi din domeniul bancar sau telekom, unde noi avem deja încheiate contracte cu societăţile din Bucureşti”, a spus Andrei Creţu.

 
Cum funcţionează
 
Abonamentul 7card le permite accesul angajaţilor din Iaşi în 11 centre sportive în care pot practica fitness, kangoo jumps, shaping la tenis, squash sau zumba şi pot avea discounturi adiţionale la partenerii afiliaţi. Potrivit calculelor fondatorilor 7card, la nivelul pieţei de fitness din Iaşi, bugetul mediul lunar pentru un abonament este 82 lei, cu circa 25% mai mic faţă de valoarea medie a unui abonament simplu la una din sălile din oraş, care este de 110 lei. „Preţul abonamentului este negociat de noi cu fiecare companie interesată, în funcţie de numărul de angajaţi şi de interesul companiei pentru el. La Iaşi acesta poate fi între 60 şi 100 lei, depinde de companie. Mecanismul prin care funcţionează cardul este acesta: noi stabilim cu fiecare companie preţul abonamentului, ne sunt viraţi banii, iar noi plătim sălilor vizitele efectuate de aceştia. Sălile câştigă noi clienţi, companiile îşi motivează angajaţii să rămână sau atrag noi angajaţi de la companii concurente”, a explicat Andrei Creţu. Potrivit acestuia, în prezent sunt circa 10.000 de deţinători de card, cifră în creştere cu 80% faţă de anul trecut, din care aproape jumătate sunt oferite de angajatori ca bonus salarial şi ca încurajare pentru practicarea de activităţi sportive. ”Se constată că, din ce în ce mai mulţi angajatori din afara Bucureştiului aleg să ofere abonamente la sală angajaţilor pentru a-i motiva şi a-i fideliza. Un procentaj de peste 45% dintre abonamentele 7card sunt oferite ca bonus salarial angajaţilor din companiile locale”, a mai declarat Andrei Creţu.
 
De unde vin clienţii
 

La Iaşi, 60% din abonamentele deja încheiate aparţin unor persoane de sex feminin, deoarece femeile sunt cele care ajung cel mai des la sală, având cu 30% mai multe intrări pe lună faţă de bărbaţi, potrivit statisticilor Benefit Seven. Pentru 2016, se estimează că numărul celor care vor ajunge în centrele sportive din Iaşi va fi cu 10% mai mare decât în 2015. Cei mai fideli utilizatori ai acestui card sunt angajaţii din industriile automotive (n.r. – Continental, sunt discuţii şi cu Delphi), IT sau bancar. ”Se poate constata în 2015 o cerere crescută pentru cluburile sportive care oferă posibilitatea practicării activităţilor cât mai diverse, de la dansuri, squash la escaladă. Un mare accent se pune pe antrenamentele multifuncţionale. Avantajul este că deţinătorul unui 7card are posibilitatea de a folosi oricare din cele 229 de săli din reţeaua parteneră, indiferent de oraşul în care se află. În 2016 intenţionăm să depăşim 18.000 de abonaţi la nivel naţional şi peste 260 de săli”, ne-a spus Iulian Cîrciumaru, co-fondator 7card. La nivel de afaceri, firma înfiinţată de doi tineri foşti corporatişti s-a aflat într-o permanentă creştere iar în 2014 au ajuns la o cifră de afaceri de 900.000 euro şi profit de 110.000 euro. În acest an, cifra de afaceri este preconizată la 1,8 milioane euro, iar după interesul acordat de companii, anul viitor se aşteaptă o creştere de 75%. Până în prezent, reţeaua sălilor din Iaşi este formată din Tenis Club Leo, Flex Gym, Garage Workout, Edy Valentino, Jade Gym, Lady Sport Club Copou şi Păcurari, Kangoo Club Iaşi, New Power Gym, Oxygen şi Club Armony, însă sunt discuţii cu Unirea SPA şi clubul Moving.  

 

Comentarii