Cupa Magic zboară la Ploieşti

luni, 01 septembrie 2014, 01:41
3 MIN
 Cupa Magic zboară la Ploieşti

În prezenţa legendarului Paolo Rossi, echipa ploieşteană a câştigat competiţia de la Arenele Magic

Competiţia de minifotbal dotată cu Cupa Magic aflată la ediţia a treia a fost câştigată de echipa ACB Ploieşti 2010. Disputată timp de patru zile pe terenurile Complexului Magic din campusul „Tudor Vladimirescu”, competiţia a avut în ultimul act formaţiile ABC 2010 Ploieşti şi Design Construct Braşov. După ce nu s-a înscris niciun gol în timpul regulamentar, s-a ajuns la lovituri de departajare, ploieştenii câştigând cu 2-0. De remarcat faptul că cele două echipe s-au întâlnit şi în ultimul act al turneului final al Campionatului Naţional de la Roman, în urmă cu două luni, victoria revenind atunci tot ploieştenilor, şi tot la loviturile de departajare. În finala mică de la Cupa Magic, Neatza & Prietenii Bucureşti a trecut de Ştiinţa Galaţi cu scorul de 4-1. La sfârşitul turneului s-au acordat şi premii individuale care au revenit lui Răzvan Radu (Braşov – cel mai bun jucător), Bogdan Rădulescu (Ploieşti – cel mai bun portar) şi Cristian Iordan (Neatza – golgeter), în timp ce Ştiinţa Galaţi a primit premiul fair-play.
Design Construct Braşov a disputat şi celelelalte două finale la Iaşi. în 2012 a pierdut în faţa echipei Magic Iaşi, iar anul trecut s-a impus în finala cu Deep Serv Focşani. La turneu au participat 34 de echipe, din care zece din Iaşi. Lis Affair Tomeşti şi Sultan Suleymann au avut cel mai lung parcurs al echipelor ieşene, ajungând până în sferturi. „A fost un turneu reuşit, cu peste 70 de partide spectaculoase, la care spectatorii au avut parte de un minifotbal spectaculos. A fost un maraton atât din punct de vedere fotbalistic, cât şi organizatoric, întrucât Cupa Magic s-a ridicat ca şi organizare la nivelul unui turneu final de campionat naţional”., a declarat organizatorul competiţiei, Dan Cojocaru, coordonatorul proiectului „Magic – Trofeo Maestrelli. .
 
 
Rossi îl înţelege pe Piţurcă
La competiţie a fost prezent şi legendarul atacant italian, Paolo Rossi, eroul Cupei Mondiale din 1982. Cu această ocazie, “Pablito” a fost întrebat despre prezenţa lui Mutu la echipa naţională a României: “Îl ştiu pe Mutu încă din perioada când juca în campionatul italian. Fără îndoială, Mutu este un jucător extraordinar, în ciuda vârstei. Dar, nu poate fi condamnat Piţurcă pentru că nu-l cheamă pe Mutu la naţională. Fiecare antrenor are ideile lui tactice. Nu este prima situaţie când un jucător valoros nu ajunge la echipa naţională. Fiecare selecţioner are filosofia sa şi îşi asumă deciziile", a spus Rossi. Fostul atacant italian consideră că un jucător care ar putea fi liderul actualei naţionale este fundaşul Vlad Chiricheş: "Mie întotdeauna mi-au plăcut jucătorii tineri. Din actuala echipă naţională a României îmi place Chiricheş. El este un jucător care poate fi liderul acestei generaţii", a spus Rossi, care a mai menţionat că, în momentul de faţă Italia nu mai are jucători exponenţiali..
 
 

Comentarii