De Business

Punem punctul pe știi

Doar 30 de absolvenţi au semnat un contract de muncă la Bursa Locurilor de Muncă

marți, 24 octombrie 2017, 07:00
1 MIN
 Doar 30 de absolvenţi au semnat un contract de muncă la Bursa Locurilor de Muncă

În urma Târgurilor de Joburi care a avut loc vineri la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi şi  la Casa de Cultură din Paşcani, din cei 1.270 de participanţi veniţi să se intereseze de un loc de muncă, 654 au fost selectaţi în vedea angajării. 

Alţi 30 de absolvenţi au încheiat deja un contract de muncă corespunzător pregătirii profesionale. Dintre aceştia, trei sunt cu studii superioare. Ţinem să precizăm faptul că din numărul total de ieşeni veniţi la Târgul de Joburi, 790 au fost proaspeţi absolvenţi.„Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi (AJOFM) apreciază interesul manifestat de mediul economic din judeţul Iaşi pentru ocuparea tinerilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă, prin oferta diversificată de la această ediţie, de  1.598 locuri de muncă vacante din care 240 pentru studii superioare. Angajatorii prezenţi la eveniment au avut posibilitatea de a primi informaţii detaliate referitoare la ultimile modificări legislative aduse Legii uceniciei la locul de muncă şi Legii stagiului”, a precizat Gabriela Vasilache, director executiv în cadrul AJOFM Iaşi.

Printr-un parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, mai mulţi elevi din anii terminali ai liceelor şi şcolilor profesionale au participat la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, ca un prim pas în familiarizarea cu cerinţele angajatorilor din diverse domenii de activitate. Reprezentanţii AJOFM precizează faptul că Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi este una din priorităţile Serviciului Public de Ocupare, aceasta fiind cea mai eficientă măsură activă prin care ieşenii îşi pot găsi mai repede şi uşor locul potrivit de muncă. 

Comentarii