Doctoranzi chemaţi în ajutor pentru a vindeca diabetul

vineri, 24 februarie 2017, 02:50
1 MIN
 Doctoranzi chemaţi în ajutor pentru a vindeca diabetul

Laboratorul de Biologia Celulelor Stem, din cadrul Departamentului de Medicină Regenerativă al Institutului de Biologie şi Patologie Celulară „Nicolae Simionescu“ (ICPS-NS) Bucureşti, caută să angajeze doctoranzi sau absolvenţi de specialitate, poziţii pentru care pot candida şi cei de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi. 

„Aflat sub egida Academiei Române, Institutul este dotat cu o infrastructură de cercetare modernizată, având instrumente de ultimă generaţie ce permit cercetări complexe de biologie celulară, biochimie şi biologie moleculară precum şi experimente pe animale în laborator la standardele existente în centrele de renume din Europa. Cercetarea desfăşurată în acest laborator îşi propune să consolideze o abordare terapeutică relevantă clinic de vindecare a diabetului de tip 1“, au precizat reprezentanţii institutului de cercetare.

Aceştia au precizat că diabetul de tip 1 este o maladie autoimună cu o rată de creştere alarmantă, în special în rândul copiilor mici, şi se manifestă prin faptul că sistemul imunitar vede în mod eronat celulele producătoare de insulină din pancreas, ca fiind străine, şi le distruge. Ca membru al acestei echipe de cercetare, doctoranzii vor beneficia de coordonare în două domenii majore: al celulelor stem şi al imunologiei şi diabetologiei. Din februarie sunt scoase la concurs o poziţie de post-doctorand, 1-2 ani, patru de doctorand, 3 ani, două de tehnician de laborator 3-4 ani. Candidaturile pot fi depuse oricând până pe 1 august 2017.

 


  

Comentarii