Doi elevi ieşeni, calificaţi la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe

luni, 29 februarie 2016, 02:55
2 MIN

Mălina Strugariu şi Tudor Cozma sunt elevi la Naţional, respectiv „Racoviţă“

O performanţă greu de atins, dar şi multă muncă, stă în spatele a doi tineri de la două colegii de elită din Iaşi. Mălina Strugariu, de la Colegiul Naţional, şi Tudor Cozma, de la Colegiul „Emil Racoviţă“, s-au calificat la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene EUSO, aflată la cea de-a XIV-a ediţie, care se va desfăşura în luna mai în Estonia.

Elevii ieşeni vor reprezenta România la disciplina chimie, în urma probelor care au avut loc la Bucureşti recent. „Finalul lunii februarie a adus cu sine un rezultat de excepţie al şcolii ieşene, notele mari obţinute în urma barajelor susţinute la Bucureşti demonstrează valoarea deosebită a celor doi elevi şi vine ca o încununare a unei pasiuni dublate constant de muncă. Această calificare urmează şirul participărilor anterioare ale elevilor la olimpiade internaţionale“, au precizat reprezentanţii Colegiului Naţional.

Alături de profesori, elevii au cel mai mare merit pentru aceste rezultate, fiind cei mai buni elevi ai momentului la aceste discipline, cu un trecut plin de rezultate deosebite. Spre exemplu Tudor, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, a câştigat medalia de argint, iar Mălina, medalia de bronz. În anul 2015, Tudor a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională Ştiinţele Pământului. Încă din clasa a V-a, aceşti doi elevi au fost calificaţi la fazele naţionale ale multor concursuri şi olimpiade, atât din domenii ale ştiinţelor exacte, cât şi ale celor umaniste.

Elevii au fost nevoiţi să aleagă doar unele materii, întrucât etapele naţionale s-au desfăşurat simultan. În anul 2015, ca urmare a acestor rezultate excepţionale, Tudor a primit distincţia  Elevul Anului la Gala Excelenţei Ieşene. Pe drumul spre performanţă, Mălina este pregătită de profesoara Geanina Mangalagiu, iar Tudor, de profesoara Paula Gavrilescu. 

Comentarii