Domnule primar, iată ce ar dori ieşenii să se amenajeze în faţa Palatului Culturii

vineri, 19 august 2016, 16:04
2 MIN
 Domnule primar, iată ce ar dori ieşenii să se amenajeze în faţa Palatului Culturii

La iniţiativa Primăriei de a organiza concurs de idei pentru amenajarea parcării din faţa Palatului Culturii (VEZI AICI) ieşenii nu au întârziat să vină cu soluţii.

Pe site-ul Ziarului de Iaşi, mai mulţi ieşeni şi-au prezentat ideile. Numitorul comun a fost dispariţia maşinilor parcate în faţa instituţiei de cultură. Iar în loc, în cele mai multe propuneri, să fie amenajat spaţiu verde.

Iată ce au scris câţiva ieşeni:

Mircea ar dori pasaj pietonal între Ştefan cel Mare şi Piaţa Palat, parcare subterană pentru vizitatori cu lift, pavajul şi spaţiul verde să fie în concordanţă cu grădinile învecinate sau cu blv. Ştefan cel Mare, fără maşini, să fie refăcută axa Palat-Teatrul Luceafărul (poate o linie de fâtâni arteziene) 

UnuNimeniAltulCineva propune înlocuirea parcării cu spaţiu, iar Vegetarin doreşte să fie plantaţi copaci pentru că "s-a săturat să înghită ciment şi "parfum"de lobodă japoneză"
 
"O posibila solutie ar fi sa se reduca din spatiu, sa nu se parcheze in fata, ci doar pe laterale, sa lase loc autocarelor care aduc oameni ce cheltuie bani in orasul asta. Iar bugetarii din primarie, platiti din banii nostri, sa puna osul la treaba si sa amenajeze parculetul acela lasat in paragina tot din cauza indolentei lor grase!!! ", a scris Ionuţ.
 
În pre­zent, în zona din faţa Palatului Culturii funcţionează o parcare administrată de Palas, în baza unei înţelegeri cu municipalitatea, o parte dintre locuri fiind rezervate pentru angajaţii Complexului Muzeal Naţional „Moldova“. În total, în zonă sunt peste 150 locuri de parcare.

Comentarii