Două din trei în sferturi

joi, 11 mai 2017, 01:43
5 MIN
 Două din trei în sferturi

 

Simona Halep şi Sorana merg mai departe la Madrid după victorii dificile, în trei seturi. Irina Begu a fost eliminată de Kiki Bertens
 
 
Simona Halep, locul 8 WTA, a învins-o, ieri, cu scorul de 6-4, 4-6, 6-4, pe australianca Samantha Stosur (26 WTA),.calificându-se în sferturile de finală ale Madrid Open, turneu dotat cu premii în valoare totală de 5.924.318 dolari.  După partida anterioară dificilă cu Roberta Vinci, Halep a reuşit în optimi un meci ceva mai convingător, deşi s-a impus tot în trei seturi. Ea şi-a alergat mult adversara, cu lovituri stânga-dreapta, şi a dominat-o la început cu un joc agresiv. Stosur a încercat să o surprindă pe Halep utilizând mai mult reverul cu două mâini, în locul celui "tăiat", atât de des întâlnit la ea. Australianca nu a jucat rău, şi-a ridicat nivelul evoluţiei după un prim set pierdut, a egalat, însă tocmai atunci când era pe val a greşit mult. Cu un break în primul game,  păstrat până la final de un serviciu eficient (73 % procentaj la primul), românca a făcut 6-4, în 37 de minute.  În acest set, Simona Halep a făcut puncte multe, 15, şi a greşit puţin – doar şase erori neforţate. O uşoară scădere a serviciului a avut Halep în ultimul game, când a fost nevoită să salveze prima minge de break. Din nefericire acest recul al jucătoarei din Constanţa s-a prelungit în setul al doilea. Cele două jucătoare au avut evoluţii inverse, Stosur a jucat mai bine, a reuşit 14 lovituri câştigătoare, dar şi 13 greşeli, în timp ce Halep n-a mai strâns decât cinci "winners", deşi şi-a păstrat redus nivelul erorilor neforţate. Australianca a condus cu 2-0, cu break în al doilea joc, dar românca a egalat. Ele şi-au fructificat serviciul până la 5-4 pentru jucătoarea din Australia. Apoi, Simona a avut serviciul cel mai slab din meci şi Stosur a închis setul, tot cu 6-4, după alte 41 de minute. Samantha Stosur a avut o cădere neobişnuită în decisiv. Ea a condus cu 2-1 şi 30-0 pe serviciul româncei. A urmat un amestec de lovituri de efect ale Simonei Halep şi erori neforţate ale adversarei, soldat cu 12 puncte la rând în dreptul româncei. Scorul a ajuns astfel la 4-2, iar Simona  nu a mai făcut paşi greşiţi pe propriul serviciu şi meciul s-a terminat după încă un 6-4, pentru jucătoarea din România şi după o oră şi 52 de minute de la start. În faza următoare, Halep, deţinătoarea trofeului, va evolua, în premieră, cu jucătoarea americană Coco Vandeweghe (20 WTA). “Coco” a învins-o, în optimi cu scorul de 5-7, 6-4, 7-5 pe jucătoarea spaniolă Carla Suarez, după un meci de două ore şi jumătate.
Irina Begu a fost prima “tricoloră”  care a jucat în optimile de finală ale turneului şi ea n-a rezistat unei jucătoare solide, olandeza Kiki Bertens (19 WTA). După ce a pierdut primul set cu 1-6, Irina a dat o replică mai dârză în cel de-al doilea set, în care s-au înregistrat şase break-uri, dar scorul a fost 7-5 pentru jucătoarea olandeză, care astfel, s-a calificat în sferturile de finală.
Mai târziu, s-a calificat şi Sorana Cîrstea, tot după un meci de trei seturi, în faţa japonezei Misaki Doi (53). Jucătoarea dâmboviţeană a început rău meciul, nipona reuşind un break şi conducând cu 3-0. Sorana a echilibrat scorul la 3-3, dar a reuşit un break exact la momentul oportun (5-5) impunându-se apoi la a treia minge de set. În actul secund, românca a făcut mai multe greşeli neforţate. Japoneza a condus cu 5-3 înaintea ultimului game, dar Sorana s-a luptat exemplar pe serviciul lui Misaki, revenind de la 0-40 şi salvând trei mingi de meci înainte de a ceda setul. În schimb, setul decisiv a fost la discreţia Soranei care a câştigat în final cu 7-5, 3-6, 6-1, în două ore fără două minute. Ea va juca în sferturi contra învingătoarei partidei dintre  franţuzoaicele Kristina Mladenovic (17 WTA) şi Océane Dodin (63). Mladenovic a câştigat cu 6-2, 6-1,Alte rezultate din optimi: Anastasija Sevastova (Letonia) – Lara Arruabarrena (Spania) 7-5, 6-2; Svetlana Kuzneţova (Rusia) – Wang Qiang (China) 6-4, 7-5.
Cu o zi înainte, Simona Halep şi Irina Begu s-au calificat în sferturi şi la dublu, după ce au trecut de perechea Nao Hibino/Alicja Rosolska (Japonia/Polonia), scor 6-2, 7-5 după ce în setul secund, româncele au fost conduse cu 1-5. În sferturile de finală, Simona şi Irina vor întâlni perechea Sania Mirza/Iaroslava Şvedova (India/Kazahstan, nr. 4), care a trecut, cu scorul de 6-1, 7-5, de cuplul Monica Niculescu/Christina McHale (România/SUA).
 
Rezultate din turneul masculin: Nick Kyrgios (Australia) – Ryan Harrison (SUA) 6-3, 6-3; Kei Nishikori (Japonia) – Diego Schwartzman (Argentina) 1-6, 6-0, 6-4; Milos Raonic (Canada) – Gilles Muller (Luxemburg) 6-4, 6-4; Novak Djokovic (Serbia) – Nicolas Almagro (Spania) 6-1, 4-6, 7-5; Tomas Berdych (Cehia) – Robin Haase (Olanda) 7-5, 6-3; Pablo Cuevas (Uruguay) – Nicolas Mahut (Franţa) 5-7, 6-4, 6-4; Feliciano Lopez (Porto Rico) – Gilles Simon (Franţa) 6-3, 3-6, 7-6. Francezul Jo-Wilfried Tsonga s-a retras din turneu, spaniolul David Ferrer calificându-se fără luptă.
 
 

    

Comentarii