Două din trei, învingătoare

miercuri, 22 martie 2017, 02:43
3 MIN
 Două din trei, învingătoare

 Ana Bogdan şi Patricia Ţig s-au calificat în turul secund al calificărilor de la Miami

 
 
Exceptând neaşteptata înfrângere a lui Marius Copil în primul tur de calificări, se poate spune că festivalul de tenis de la Miami a început bine pentru tenisul românesc, două din cele trei jucătoare române prezente trecând peste primul “hop” din calificări. Referitor la Copil, mai trebuie să adăugăm că surprinzătorul său învingător, Reilly Opelka (169 ATP) a fost nevoit să abandoneze în turul II, expediindu-l pe tabloul principal pe Darian King (Barbados, 121 ATP), jucător care anul trecut se “plimba” prin turneul de la Arenele CFR din Iaşi.
La feminin, Ana Bogdan (124 ATP) pare a se afla în formă de joc destul de bună. Ea a învins o jucătoare mai bine clasată, germana Tatjana Maria (101), în două ore şi 29 de minute, scor 7-5,2-6, 6-4. A fost o partidă grea în care primele două break-uri din primul set au fost anihiliate de jucătoarea germană, dar al treilea, cel mai lung, i-a adus victoria în primul set. Dacă setul al doilea a revenit clar nemţoaicei, în cel decisiv singurul break realizat de Ana a fost decisiv. În turul al doilea de calificare, decisiv, Ana o întâlneşte pe jucătoarea croată Donna Vekic (88 WTA), care a învins-o pe tânăra jucătoare americană Kayla Day (153 WTA), care a impresionat la Indian Wells, cu scorul de 4-6, 6-2, 6-4.
Patricia Ţig (95 WTA) a avut şi ea o adversară bună, Alexandra Krunic (Serbia, 125 WTA), dar victoria ei s-a conturat mult mai uşor, 6-2, 6-3 în 66 de minute. Pătrunsă de două săptămâni în Top 100, “Pati” joacă în turul secund cu rusoaica Evghenia Rodina (79), învingătoare cu 6-3, 6-2 în meciul cu sportiva cehă Lucie Hradecka (159), jucătoare redutabilă de dublu. Aflată la un prim concurs de anvergură, tânăra Jaqueline Cristian (335, admisă cu wild-card), a fost învinsă clar, în 62 de minute, de germaa Mona Barthel (95 WTA).
Reamintim faptul că pe tabloul principal se află patru românce: Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu. Simona şi Irina vor juca direct în turul II, iar Monica şi Sorana se bat cu suedeza Johanna Larsson (60), respectiv, portoricana Monica Puig (40). Simona Halep va juca în turul II cu  japoneza Naomi Osaka (49), învingătoare în prima rundă cu 6-2, 6-3 în faţa cehoaicei Kristina Kucova (82), iar Irina Begu se va confrunta cu spaniola Lara Arruabarrena (72), care a trecut cu 7-5, 6-1 de rusoaica Natalia Vihlianţeva (81). Alte rezultate din turul I: Duan Yingying (China) – Laura Siegemund (Germania) 7-6, 6-3; Mandy Minella (Luxemburg) – Kristyna Pliskova (Cehia) 7-6, 5-7,7-5; Viktorija Golubic (Elveţia) – Ţvetana Pironkova (Bulgaria) 3-6, 6-1, 6-1; 
 
 

Comentarii