Două puncte pierdute

sâmbătă, 11 iulie 2015, 01:43
5 MIN
 
FC Voluntari – CSMS Iaşi 1-1 (1-1), în prima etapă a Ligii I de fotbal

 

 
FC Voluntari: Balauru – Maftei, Novakovic, S. Rădoi, Pîrvulescu – D. Novac, Todoran (’73 – C. Achim) – G. Deac (’60 – Cîrstocea), H. Koné, Călinţaru – Ad. Bălan (’87 –  Voduţ). Antrenor. Bogdan Vintilă.
Iaşi: Grahovac – Voicu, Mihalache, Ciucă, Ţigănaşu – Viveiros, V. Gheorghe (’59 – Böle), Mitic, Enescu (’83 – Creţu), Grigorie (’66 – Frăsinescu) – Golubovic. Antrenor: Nicolo. Napoli.
Cartonaşe galbene: Novac (’84) – Ciucă (’34, ‘61), Grigorie (’43), Mitic (’67).
Eliminat: Ciucă (’61).
Arbitri: Iulian Dima; Vladimir Urzică, Andrei Constantinescu.
 
0-1, min. 10: Voicu a centrat de pe dreapta în careu, Grigorie a preluat pe piept, de lângă Maftei, şi a şutat pe spate, de la 14 metri, înscriind spectaculos, la vinclu;
1-1, min. 29: Pîrvulescu a transformat un penalty uşor acordat, Dima considerând că Maftei l-a faultat pe Călinţaru în careu.
 
CSMS Iaşi a pierdut două puncte aseară, la debutul în noua ediţie a Ligii I de fotbal. Cu o evoluţie departe de cea etalată în returul trecut, echipa ieşeană nu a reuşit să se impună în faţa unei echipe modeste din mai toate punctele de vedere, care a părut rătăcită în Liga I.
Decalajul de experienţă şi valoare s-a simţit repede în start, diferenţa dintre cele două formaţii  fiind tradusă pe tabela de marcaj după doar zece minute, graţie unei super-execuţii a lui Grigorie. Şi chiar dacă ilfovenii au replicat prin şutul periculos a lui Hamed Koné (’14), în timp ce Balauru a stat liniştit, pentru că oaspeţii nu forţau desprinderea, frâiele partidei au fost ţinute strâns de ieşeni până în minutul 28. Atunci, arbitrul a acordat un penalty pentru FC Voluntari, după o fază controversată, Pîrvulescu egalând de la punctul cu var. Şocul restabilirii echilibrului a fost resimţit puţin timp, moldovenii  având posibilitatea de a trece din nou la conducere în prelungirile primului act: portarul gazdelor a parat lovitura de cap a lui Golubovic, iar golul marcat imediat de Mihalache, care a reluat din careul mic, a fost anulat corect, pe motiv de ofsaid.
CSMS a continuat să ruleze sub cota aşteptată şi în startul reprizei secunde, iar după eliminarea lui Ciucă nu a mai încercat nimic! Şi cum nici gazdele nu au fost în stare să-şi depăşească limitele scăzute, spectatorii au avut de suferit pentru a urmări un act secund în care nu numai că nu a apărut nicio ocazie clară, dar şi şuturile au putut fi numărate lejer: două – în afara porţii şi două cadrate, ambele de la 30 de metri!, emoţii mai mari având Grahovac, care a prins în doi timpi încercarea din prelungiri a lui Achim.
CSMS pleacă astfel cu un punct din Capitală, însă, în contextul amintit, regretul că alte două puncte au fost irosite ar trebui să fie mai mare decât satisfacţia obţinerii unei remize în deplasare.
 
Penalty contestat
 
^ Nici o mie de oameni nu au fost prezenţi la partida care s-a desfăşurat pe stadionul Dinamo. Jocul s-a derulat în curtea “câinilor roşii” deoarece arena din Voluntari este în reconstrucţie. ^ Pus pe liber de CSMS iarna trecută, Daniel Novac a fost titular la gazde. ^ FC Voluntari a fost înfiinţată în 2010. Echipa este susţinută financiar de Primăria din localitatea ilfoveană, care e condusă de Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea. ^ CSMS Iaşi a evoluat în echipamentul de rezervă, cu tricouri verzi. ^ Abia transferat de ieşeni, Frăsinescu a debutat la CSMS. Nu în aceeaşi situaţie s-au aflat Liviu Ganea şi Goge, care au stat pe bancă timp de 90 de minute, alături de portarul Grecu şi Bosoi. ^ Mai mulţi ieşeni, în frunte cu antrenorul Napoli, au contestat decizia lui Dima de a acorda penalty. Voicu nu l-a acuzat însă pe arbitru. “Nu vreau să comentez arbitrajul. Ca şi noi, şi arbitrii pot să greşească. Mă voi uita la reluări să văd dacă a fost penalty” a spus căpitanul Iaşului, care a adăugat: “Am obţinut un punct important, chiar dacă nici noi, nici ei, nu am făcut un meci prea bun. Nu avem ritm de joc deocamdată”. ^ Celălaltă căpitan, Dinu Todoran, a declarat: “Dacă înainte de meci ne spunea cineva că vom face egal, era sărbătoare la noi, pentru că Iaşul este o echipă superioară”. ^ Ciucă a fost eliminat corect, după ce a luat două avertismente în urma unor faze asemănătoare: stoperul oaspeţilor l-a lovit, cu cotul, pe Bălan, în urma unor  sărituri la cap.
^ În celălalt meci al etapei inaugurale: Astra Giurgiu – Concordia Chiajna 2-2 (1-1). Au marcat: Budescu (’45), Oros (’48) / Purece (’44), Oros (’55 – autogol)
 
Declaraţiile tehnicienilor
Bogdan Vintilă: “Mă aşteptam ca jocul să fie foarte greu, deoarece Iaşul e o echipă omogenă, cu jucători de calitate, iar noi eram la primul meci din Liga I. Am avut teamă, am jucat mai prudent, pentru că Iaşul joacă bine pe contraatac, iar noi ştiam că nu vom rezista 90 de minute la acelaşi ritm. Am fost precauţi, pentru că doream să nu pierdem, însă acum cred că se putea mai mult, chiar dacă noi am avut trei debutanţi”.
Nicolo Napoli: “În prima repriză, am avut avantaj, am ratat alte două-trei ocazii de gol, iar arbitrul a dat un penalty care cred că nu a fost. După repriza a doua însă, pot spune că rezultatul este echitabil. Un punct este bun până la urmă. S-a simţit că unii jucători au venit de puţin timp la echipă. Golul lui Grigorie a fost superb. Îl aştept în continuare pe Onduku”.
 

 

 

Comentarii