De Business

Punem punctul pe știi

Electroputere VFU Paşcani nu are bani pentru acţionarii care s-au retras

miercuri, 28 octombrie 2015, 02:50
1 MIN
 Electroputere VFU Paşcani nu are bani pentru acţionarii care s-au retras

Fostul Remar Paşcani trece prin dificultăţi financiare. Societatea controlată de controversatorul om de afaceri Gruia Stoica nu are bani să-şi plătească acţionarii care au solicitat retragerea în urma delistării companiei de pe piaţa Rasdaq

Aşa reiese dintr-o adresă transmisă la începutul acestei luni de Electroputere VFU Paşcani către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). 110 acţionari de la Electroputere VFU Paşcani, care împreună deţin peste 500.000 de titluri, au depus cereri de retragere în intervalul legal prevăzut pentru exercitarea acestui drept. „Din totalul sumei de 2.650.237,92 lei a fost achitată efectiv suma de 16.923,28 lei, sold rămas în sumă de 2.644.414,64 lei”, potrivit documentului citat.

Anterior, societatea şi-a motivat întârzierea acestor plăţi prin insuficienţa lichidităţilor. „Aceasta se datorează insuficienţei resurselor financiare şi lichidităţilor de care societatea dispune la această dată. Societatea este în curs de a pregăti propuneri de reeşalonare a acestor datorii către toţi acţionarii care au solicitat retragerea din societate”, a menţionat conducerea fostului Remar Paşcani într-un alt document transmis ASF. Ca atare, instituţia a decis sancţionarea cu amendă de 5.000 lei a preşedintelui Consiliului de Administraţia al societăţii Electroputere VFU Paşcani, Valentin Gabriel Ciucă. 

 

Comentarii