De Business

Punem punctul pe știi

Endava anunţă că va angaja încă 100 de persoane la Iaşi

Un sfert dintre noile posturi vor fi destinate studenţilor care abia termină facultatea .

marți, 03 februarie 2015, 02:50
2 MIN

Echipa Endava din Iaşi va ajunge la un număr de 350 de salariaţi în acest an. Compania caută să angajeze în 2015 pentru biroul de la Palas 100 de noi specialişti în software development, pe Java, .NET, dar şi în testare automată. Doar 25% din posturile ce vor fi scoase la concurs vor putea fi accesate de candidaţi „junior”, restul fiind rezervate celor cu experienţă la nivel de „senior”.

„Deşi piaţa de IT din Iaşi este în continuă dezvoltare, observăm că numărul absolvenţilor din fiecare an de la facultăţile de profil nu acoperă cerinţa pieţei de muncă. În acest sens, susţinem totodată încurajarea elevilor de liceu să opteze pentru o facultate de IT pentru a-şi putea dezvolta o carieră în domeniu încă din timpul studiilor. Anul trecut, de exemplu, am participat alături de alţi angajatori din IT din Iaşi într-un tur de promovare a facultăţilor de IT, în liceele din Moldova”, a subliniat Adriana Aioniţoae, Head of Talent Management&Recruitment la Endava Iaşi.

 
Totodată, compania lucrează intens la programul de internship din luna iulie a acestui an, dedicat studenţilor de la facultăţile de profil IT. Stagiul implică un training de şase săptămâni pe diverse tehnologii de interes şi utile pe piaţa muncii. „După programul de internship menţinem o comunicare directă şi continuă cu participanţii, astfel încât anul trecut, în septembrie, am angajat 30% din studenţii care în vară urmaseră programul nostru de internship, acum fiind absolvenţi sau studenţi la master”, a punctat oficialul Endava. Între altele, compania de pe piaţa ieşeană de software se va implica în acest an şi în cadrul Şcolii Informale de IT, proiect prin care persoanele care doresc să înceapă o carieră în IT şi nu au o bază tehnică, vor fi specializate pe partea de Quality Assurance.
 
În prezent, divizia ieşeană a companiei este implicată în peste 20 de proiecte de dezvoltare software pentru clienţi din Marea Britanie, Germania şi SUA care activează în varii domenii, precum servicii bancare, asigurări, telecom, media şi servicii online. „Pentru unul dintre clienţii Endava din domeniul bancar, echipa din Iaşi dezvoltă o soluţie de management al lichidităţilor utilizat de firme foarte mari cu filiale din toată lumea, iar pentru unul dintre cele mai importante grupuri din domeniul asigurărilor, Endava dezvoltă soluţii specializate pentru procese interne şi de asemenea este responsabilă pentru dezvoltarea şi managementul unor portaluri online pentru vânzarea de servicii de asigurări”, a precizat Aioniţoae pentru „Ziarul de Iaşi”.
 

 

Comentarii